Toeristen Informatie Nederland

Zoetermeer

Zoetermeer is een gemeente en stad in de provincie Zuid-Holland in Nederland. De gemeente Zoetermeer maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, en telt 125.867 inwoners op een grondgebied van 37,06 km². Onder de stad Zoetermeer vallen ook de buurtschappen Roeleveen (deels) en Voorweg. Zoetermeer heeft voor velen nog onontdekte verrassingen. Of u nu de rust opzoekt of juist een actief weekendje weg, in Zoetermeer is voor iedereen iets te doen.

Bezienswaardigheden in Zoetermeer

 

Winkelen in Zoetermeer

In Stadshart Zoetermeer is een ruime keuze aan winkels waar u altijd wel zult slagen tijdens het shoppen. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe televisie, mooie kleding of een origineel cadeau: in Stadshart Zoetermeer bent u aan het juiste adres.

Het winkelaanbod varieert van kleine speciaalzaken tot grote warenhuizen. Zoals Mediamarkt, Albert Heijn XL, TK Maxx, JD Sports, Douglas, Rituals, H&M, Mango, Just Brands, Foot Locker, Albert Nolten, Primark, La Place en het Douwe Egberts Cafe. Ook biedt Stadshart Zoetermeer een ruime keuze aan diverse etens- en uitgaansgelegenheden. Heeft u trek gekregen van het winkelen? Of wilt u even pauzeren met een drankje? In het Stadshart kunt u gegarandeerd een geschikt plekje vinden om neer te strijken.

Natuurgebieden in Zoetermeer

Zoetermeer heeft zes grote recreatiegebieden in en rondom de stad. Zoek de ontspanning op en ontdek ze zelf! Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Lekker wandelen en fietsen, vogels spotten, met de kinderen erop uit te gaan of juist sporten als mountainbiken, suppen of zwemmen; het kan allemaal!

De Balij (het Balijbos), is een jong bos tussen Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Delft dat bestaat uit een natuurbos, een moerasbos, wandel- en fietspaden en een speelbos. Ook bevindt er zich een stadsboerderij aan de rand van De Balij. Samen met het Bieslandse Bos vormt De Balij een gestaag groeiend stukje ‘groene long’ van 15 kilometer lang tussen Zoetermeer en Delft. De Balij is 360 hectare groot.

Het Zoetermeerse Buytenpark (>100 hectare) is geweldig voor zowel actieve buitensporters als natuurliefhebbers. Er is een begrazingsgebied, waar veel plant- en diersoorten leven. Zoals de 5 inheemse uilensoorten van Nederland. En bij de waterdelen spot u ook andere bijzondere vogels.

Het Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied in het Groene Hart aan de rand van Zoetermeer en Boskoop. Een heel nieuw bos, maar nu al veel te beleven. Met ruim 800 hectare is het Bentwoud het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad! Het is heerlijk wandelen en fietsen in het Bentwoud bij Zoetermeer. Speciaal voor hardlopers is er een parcours van 3 kilometer, het Woudloperspad uitgezet. Kinderen kunnen klimmen en klauteren in Speelbos Bentjungle of kunnen meedoen met verschillende activiteiten van Staatsbosbeheer. Loop bijvoorbeeld het Kabouterpad en beleef allerlei spannende avonturen!

Het Prielenbos ligt in het Noordelijkste puntje van Zoetermeer. Dit natuurbos geeft weer hoe vroeger (voor het jaar 1000) het hele gebied rondom Zoetermeer eruit zag: Drassig en bebost. We noemen het ook wel een moerasbos.

De Nieuwe Driemanspolder (N3MP) is een recreatiegebied dat aansluit bij het Westerpark en het Buytenpark in Zoetermeer. Pas geopend in 2020, dus nog volop in ontwikkeling. De polder vangt bij extreme regenval het overtallige water uit de omgeving op. Dus het gebied is niet alleen fijne plek in Zoetermeer om tot rust te komen, het draagt ook bij aan de veiligheid in de regio. Of je nu wandelend, skatend, op je paard of in een bootje komt, in de winter of de zomer: het is een gebied om te gaan ontdekken en de natuur op te snuiven!

Wandelen in Zoetermeer

Wandelen in Zoetemeer is de perfecte manier om de omgeving te verkennen. Naast al het groen heeft Zoetermeer ook mooie architectuur die de moete waard zijn om te bezichtigen.

Buytenwegh  (7,5 km)
Meerzicht (5 km)
Rokkeveen (7 km)
Oosterheem (5,5 km) 
Stad en Dorp (3,5 km & 4,5 km)

Uitgaansgelegenheden in Zoetermeer

Er zijn een tal van clubs en cafe’s in Zoetermeer. Jongeren kunnen zich o.a uitleven in JJ Music House. JJ Music House staat voor muzikaliteit, kwaliteit, openheid, saamhorigheid en gezelligheid. Ook Tapperij Seghwaert is een zeer gezellig cafe in Zoetermeer waar u kunt darten, kaarten, en mee kunt doen aan karaoke. Bij belangrijke voetbalwedstrijden of dartwedstrijden kunt u meekijken live via het grote scherm. Voor de darters worden er regelmatig darttoernooien georganiseerd.

Toeristen Informatie Punt Zoetermeer

Het TIP is gevestigd in de Bruna, het adres hiervan is:
Dorpsstraat 85, 2712 AD Zoetermeer