Toeristen Informatie Nederland

Maassluis

Maassluis is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Maassluis is een unieke stad gelegen aan de Nieuwe Waterweg. De stad ontwikkelde zich in de 18de eeuw als een belangrijke vissershaven. Er ontstond een flinke vissersvloot en de opkomende handel, toeleveringsbedrijven en latere industrie deden de stad groeien en bloeien. Tegenwoordig is Maassluis uitgegroeid tot een moderne stad met meer dan 33.000 inwoners, waar het oude stadshart met haar prachtige havenkom een mooi contrast vormt met de vernieuwde woonwijken. De veelzijdigheid van kunst, cultuur, recreatie, sport en het bedrijfsleven zorgen voor een aansprekende en moderne stad.

Winkelen in Maassluis

Maassluis is een prachtige historische en maritieme stad. Naast de unieke sleepboten, monumentale panden en vele bezienswaardigheden, leent Maassluis zich bij uitstek als knusse en gezellige winkelstad. Eén heel groot voordeel is dat u hier onbezorgd kunt winkelen, want parkeren is in heel Maassluis gratis. Het Stadshart kenmerkt zich door vele zelfstandige ondernemers. U vindt er specialistische winkels met elk haar eigen unieke producten. Daarnaast is het Stadshart uitermate geschikt voor de dagelijkse boodschappen, kleding en luxeartikelen.

Winkelcentrum Koningshoek
Dit is hét overdekte winkelcentrum van de regio! Waarom? Het heeft meer dan zestig winkels op gebied van lifestyle, mode, beauty en gezondheid. U kunt er genieten van de gezellige horeca. Er zijn diverse vers-specialisten met de lekkerste producten, maar ook drie grote supermarkten U winkelt in stijl door de grote make-over die de Koningshoek heeft gekregen. Het winkelcentrum is goed te bereiken met het OV, want de metro en bus stoppen voor de deur.

Winkelcentrum Palet
Bij Winkelcentrum Palet kunt u terecht voor veel meer dan je dagelijkse boodschappen bij een van de drie supermarkten. Er is een dames- en herenkapsalon en twee verse bakkers. Ook is er een drogist, een apotheek en de mogelijkheid om uw versproducten te kopen bij een Turkse supermarkt en bakker. Tevens vindt u hier een authentiek sigarenmagazijn en een slijterij met het ruimste assortiment van Maassluis.

Winkelgebied Industrieweg
Langs de Industrieweg, de verbindingsweg tussen Winkelcentrum Koningshoek en het Stadshart Maassluis, vindt u de grotere speciaalzaken van Maassluis. U vindt hier winkels met elektronische producten en diensten, exclusieve bloemen en planten, een interieurzaak, een kringloopwinkel, een sanitair shop en een fietsenwinkel.

Winkelcentrum Steendijkpolder
Aan de westkant van Maassluis vindt u winkelcentrum Steendijkpolder. Centraal gelegen in Maassluis-West en gemakkelijk lopend of op de fiets bereikbaar. In dit gezellige winkelcentrum vindt u winkels voor de dagelijkse boodschappen en meer, waaronder diverse speciaalzaken zoals bijvoorbeeld Mac&More, DA Drogisterij Wildenburg, PeterSmit 2 Wielers en een spiksplinternieuwe Lidl met grote versafdeling.

Wekelijkse markten
In Maassluis is er twee keer per week een markt. Op dinsdag bij Winkelcentrum Koningshoek op de parkeerplaats aan de Uiverlaan en op vrijdag op het Marelplein in Stadshart. Naast de heerlijke verse producten als kaas, vis, noten, stroopwafels en brood, worden er ook bloemen, kleding, tassen, bedden- en ondergoed aangeboden.

Wandelen in Maassluis

Historische Stadswandeling Maassluis

Deze route is bewegwijzerd met bordjes met het opschrift ‘Historische Stadswandeling Maassluis’. Mocht er een bordje ontbreken, dan kunt u onderstaande routebeschrijving volgen.

1. Start bij het brugwachtershuisje op het Havenplein. Volg de Haven met het water links van u. Einde op dijk links de trap af en rechts over de Stadhuiskade. Verderop trap op en ra, Hoogstraat. Bij de kruising rd, Zuiddijk.

2. Bij korenmolen links oversteken, trap af, onder langs dijk teruglopen, Van der Horststraat, later Jokweg en Nieuwstraat. Einde brug over en ra, Dr. Kuyperkade (let op: bordje klopt niet). Derde brug over, gracht aan andere kant vervolgen, Zuidvliet. Steek P.C. Hooftlaan over en rd tot aan schuurkerk. Terug naar P.C. Hooftlaan, oversteken en ra.

3. Na 100 m la, Noordvliet Zuidzijde. Einde la, rondje over Markt. Terug naar Noordvliet, groene ophaalbrug over en la gele ophaalbrug over. Wordt Veerstraat Noordzijde. Einde trap op, dijk over en rd. Brug over en ra, Geerkade Westzijde. Eerste la en rechts om kerk heen. Na de hoofdingang eerste la en rd, wordt Breugomslop. Einde la, Ankerstraat. Eerste weg ra, Marnixkade. Na de bocht wordt het de Haringkade en later Govert van Wijnkade. Volg de kade terug naar het startpunt.

Dagje Maassluis met kinderen

Avonturis is een natuurspeeltuin voor groot en klein, waar natuurlijke elementen, zoals boomstammen, heuvels en beekjes de basis vormen voor allerlei buitenspeelpret. Kleine kinderen kunnen spelen met stromend water en steentjes. Ouders/verzorgers kunnen toekijken en met elkaar bijpraten op een van de picknickplekken of bankjes. De schommels zijn geschikt voor iedereen, met of zonder beperking. “Loop naar de pomp”, geldt hier letterlijk. Want voor extra waterplezier kan je het water zelf omhoog pompen.

‘Echte natuur’
Oudere kinderen kunnen op ontdekking naar het ‘echte’ avontuur. Via boomstammen naar eilandjes klimmen, verstoppen in de bosjes, kruipen door betonnen pijpen, hutten bouwen, met de kabelbaan over de bosjes… En vies worden hoeft niet, maar mag wel!

Houd je van boten? Op het uitzichtpunt staat een verrekijker en een botenbord. Bekijk maar eens uit welke landen de boten komen die voorbij varen.

Vruchten
Dol op de natuur? Ren naar de vogelkijkhut en het insectenhotel. Er zijn heel veel vlinderstruiken en bijenvriendelijke planten. Er staan 17 fruitbomen. Als ze vruchten dragen, mogen de rijpe vruchten lekker geplukt en gegeten worden!

Avonturis is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. De speeltuin is gratis toegankelijk voor iedereen. Honden zijn helaas niet toegestaan.

Veerdiensten Maassluis

De veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg wordt verzorgd door Blue Amigo

Vertrektijden vanuit Maassluis:

Eerste afvaart: ma. t/m zat. om 06:10u., zon- en feestdagen 07:10u.

Laatste afvaart: 23:50u. (op 31 december om 21:50 uur).

Vertrektijden vanuit Rozenburg:

Eerste afvaart: ma. t/m zat. om 06:00u., zon- en feestdagen 07:00u.
Laatste afvaart: 00:05u. (op 31 december om 22:00 uur).

Reserveren is niet mogelijk.

 

Toeristen Informatie Punt Maassluit

In het historische hoekpand Nieuwstraat 2 is het Toeristen Informatie Punt Maassluis gevestigd. De Stichting is de promotieorganisatie van de stad. De ambitie is om Maassluis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor toeristen, bezoekers én (nieuwe) inwoners. Het toerisme is de afgelopen jaren toegenomen en Maassluis profileert zich steeds meer en meer als een stad die je moét bezoeken!