Toeristen Informatie Nederland

Lisse

Lisse is een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 22.984 inwoners (1 juli 2021) en heeft een oppervlakte van 16,11 km² (waarvan 0,41 km² water). Binnen de gemeentegrenzen liggen de buurtschappen genaamd De Engel en Halfweg. De gehele gemeente ligt in de Bollenstreek. De Bollenstreek of Duin- en Bollenstreek is een streek aan de Hollandse kust waar de bloembollenteelt is ontstaan. Ze ligt officieel van de benedenloop van de Oude Rijn ten westen van Leiden tot aan het gebied ten westen van Haarlem. In het gastvrije bloemendorp Lisse komt alles samen. Een dorp met een rijke bloembollencultuur, uitgestrekte bloemenvelden en de mooiste bloementuin van de wereld. Met een bruisend centrum en talloze evenementen is er in dit unieke dorp voor iedereen iets te doen!

Bezienswaardigheden in Lisse

 • De kleurrijke velden in de bollenstreek trekken elk voorjaar honderdduizenden kijkers uit binnen- en buitenland. De bloembollenstreek vormt voor Nederland een belangrijke toeristische attractie. In Lisse, ten noordwesten van de bebouwde kom, ligt de Keukenhof. Jaarlijks komt het bloemencorso van de bollenstreek langs Lisse. Dit corso begint in Noordwijk en eindigt in Haarlem.

  Meer bezienswaardigheden en monumenten:

  • H.H. Engelbewaarderskerk (Lisse)
  • Sint-Agathakerk (Lisse)
  • ‘t Huys Dever
  • Keukenhof
  • Kasteel Keukenhof
   • Lisserpoelmolen
   • Keukenhofmolen
   • Lageveensemolen
   • Zemelmolen

Wandelen en fietsen in Lisse

Omgeven door een uitgestrekt plassengebied, de zee, het duingebied en de grote steden Amsterdam, Haarlem en Leiden, maakt dat Bloemendorp Lisse hét ideale startpunt is voor een prachtige wandeling of fietstocht. En verdwalen is er niet bij want met een uitgebreid fiets- wandel- en waterknooppuntennetwerk vindt u altijd uw weg! U kunt uw fiets- of wandeltocht starten in het centrum van Lisse bij fietsknooppunt 91 of bij wandelknooppunt 36. Ook is er aan de rand van Lisse een Toeristisch Overstappunt (TOP) waar u kunt starten en waar je de auto kunt parkeren. Een TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt. Een ‘knooppunt’ waar diverse bewegwijzerde en onbewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. In de nabije omgeving van de TOP is vaak horeca te vinden, voor een kopje koffie en waar eventueel een oplaadpunt voor elektrische fietsen beschikbaar is.

Winkelen in Lisse

In het gezellige Dorpshart Lisse is een ruime keuze aan winkels en restaurants te vinden. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe laptop, modieuze kleding of een origineel cadeau: In Dorpshart Lisse bent u aan het juiste adres. Van kleine speciaalzaken tot bekende ketens zoals C&A, BCC, HEMA, Rituals iedereen staat voor u klaar.

Tussen het winkelen of ’s avonds wat eten? Ook dat kan in Dorpshart Lisse. Met vele restaurants is er altijd wat van uw smaak te vinden. Ook heeft het Dorpshart een theater/bioscoop, een museum over de bloembollencultuur en zijn er verschillende uitgaansgelegenheden te vinden.

Parkeren in Dorpshart Lisse is gratis. Er zijn 2 uur parkeerzones. Daarbuiten kunt u de hele dag gratis parkeren.

Ontdek de dorpse gastvrijheid!

Bereikbaarheid Lisse

Lisse is bereikbaar via de A44, N208, A4 en N207.

Openbaar vervoer is beschikbaar per bus van Arriva vanaf o.a. Leiden, Nieuw-Vennep, Haarlem, Hillegom, Sassenheim, Noordwijkerhout, Noordwijk en Schiphol en met Connexxion vanuit Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Toeristen informatie Punt Lisse

Het Toeristen Informatie Punt Lisse is gevestigd in Museum De Zwarte Tulp, aan de Heereweg 219 in Lisse is er voor bezoekers van Lisse maar ook voor inwoners van Lisse. Hier krijgt u alle informatie over wat Lisse te bieden heeft. Daarnaast kunt u hier cadeaubonnen, entreekaarten en souvenirs kopen.

Gesloten op:
24 december 2021 na 16.00 uur
25 december 2021
31 december 2021
1 januari 2022

Openingstijden
Elke maandag
gesloten
Elke dinsdag
13.00 – 17.00 uur
Elke woensdag
13.00 – 17.00 uur
Elke donderdag
13.00 – 17.00 uur
Elke vrijdag
13.00 – 17.00 uur
Elke zaterdag
13.00 – 17.00 uur
Elke zondag
13.00 – 17.00 uur