Toeristen Informatie Nederland

Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland, ontstaan op 1 januari 2013 door samenvoeging van de gemeenten Goedereede, Dirksland, Middelharnis, Oostflakkee. De grootste woonkern is het met elkaar vergroeide Middelharnis-Sommelsdijk, daarna volgen Ouddorp, Dirksland en Oude Tonge. Vooral in de omgeving van Ouddorp en (in mindere mate) Herkingen is veel toerisme te vinden. De stranden op Goeree-Overflakkee zijn populair bij Duitsers. De dijken en polderwegen zijn erg in trek bij fietsers en wandelaars. De Grevelingen ten zuiden van Goeree-Overflakkee is erg geliefd bij sportduikers en andere watersporters als surfers en waterskiërs.

Bezienswaardigheden in Goeree-Overflakkee

 • Het historische centrum van Goedereede
  Goedereede is een prachtig oud stadje. Wandel door de oude straatjes – zoals Het Klooster en de Pieterstraat. Bewonder prachtige      herenhuizen aan de Noordzijde en Zuidzijde Haven. Bij lekker weer kun je plaatsnemen op de Markt voor een hapje en een drankje bij De Gouden Leeuw. Parkeren is gratis op parkeerplaats Centrum In ’t Hof (nabij supermarkt Spar Goeree
 • Geitenboerderij De Mèkkerstee
  Geitenboerderij De Mèkkerstee is een leuk uitje voor jong en oud. Zie hoe geiten gemolken worden en hoe kaas wordt gemaakt. Ook is er een grote landwinkel met verse producten, waaronder allerlei kazen van schaap, koe en geit. Neem plaats in het restaurant voor versgebakken appeltaart of proef huisgemaakt ijs. Buiten is een speeltuin voor kinderen en is er (van het voorjaar tot het najaar) ook nog een pluktuin om een eigen boeket samen te stellen. Naast geiten zijn er allerlei andere boerderijdieren te zien, zoals kippen, varkens en pony’s. Toegang en parkeren is gratis.
 • Lekker naar het strand
  Ouddorp heeft de mooiste stranden van Nederland. Zelfs wanneer het extreem druk is, dan nog lig je niet vast naast andere strandgasten. Daarnaast heeft Ouddorp hippe strandtenten en uitgestrekte duinen.
 • Speeltuin De Flipjes
  Is het lekker weer? Dan is Speeltuin De Flipjes in Ouddorp een leuk dagje uit met kinderen. Deze buitenspeeltuin heeft tientallen speeltoestellen, zoals schommels, wippen, draaimolens, trampolines en glij- en kabelbanen. De kinderen kunnen hier de hele dag spelen en plezier beleven voor slechts €2,- euro!
 • Faunapark Flakkee
  Faunapark Flakkee is het leukste dierenpark van Goeree-Overflakkee en ligt in Nieuwe-Tonge. In het Faunapark wonen allerlei bijzondere bewoners. Bewonder de Hutia’s, de bobakmarmotten, tayra’s en zelfs een prachtige moeraskat.

Overnachten in Goeree-Overflakkee

Ridderstee Ouddorp Duin is een vakantiepark in Zuid-Holland, op nog geen kilometer van het strand en de Noordzee. Ook liggen de Brouwersdam en het Grevelingenmeer om de hoek. Dankzij deze ligging is het vakantiepark de ideale uitvalsbasis voor een relaxte en ontspannende strandvakantie, maar ook voor een actieve watersportvakantie. Ridderstee is de nieuwe droomplek aan zee met luxe en duurzame vakantiehuizen Gasten van Ridderstee Ouddorp Duin kunnen tijdens het verblijf gebruikmaken van alle parkfaciliteiten op het naastgelegen vakantiepark De Klepperstee. De natuurlijke zwemvijver, binnenspeeltuin, het restaurant en meer bieden gasten van alle leeftijden veel plezier!

Wandelen in Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee ligt voor iedere wandelaar wat moois aan de horizon. Hier is de natuur nog ongerept en het uitzicht adembenemend. Zoals in de Kwade Hoek. De Kwade Hoek is een natuurgebied ten noordoosten van Goedereede. Het maakt deel uit van de Duinen van Goeree, een natuurgebied op Goeree-Overflakkee. Een natuurgebied met een afwisselend landschap van interessante overgangen van zout naar brak en zelfs zoet water. Ontdek de Kwade Hoek waar je de route ‘De Koploper’ kunt wandelen over onverharde struinpaden. Loop langs slikken, schorren, kronkelende kreken en geniet van de zonsondergang op het strand. Er bloeien maar liefst 300 verschillende soorten planten. U spot er tal van broedende en jagende vogels. Neem uw verrekijker dus mee! Het hele jaar rond is de Kwade Hoek een aanrader

Winkelen in Goeree-Overflakkee

De ring in het centrum van Ouddorp heeft allerlei leuke winkels en gezellige terrassen. U vindt er een combinatie van grotere ketens tot de lokale bakker, boek- en cadeauwinkels, modezaken en meer.

Het middelpunt van het eiland is Middelharnis Centrum. Een uitgebreid winkelaanbod: modewinkels, brocante winkels, schoenenwinkels, kappers en verschillende ketens maken het centrum tot een levendig gebied waar u heerlijk kunt shoppen. In beide plaatsen vindt u leuke brasseries, lunchrooms, koffietentjes en restaurants.

Stranden in Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee heeft vele kilometers strand, prettige voorzieningen en prachtige duinovergangen. Dit zijn de drie populairste stranden van het eiland, waar het zowel in de zomer als de winter goed vertoeven is. 

 • Familiestrand Het Flaauwe Werk
  Strand Het Flaauwe Werk in Ouddorp is een rustig en ruim familiestrand. De kans is groot dat er zeehonden gespot kunnen worden bij laag water. Deze liggen graag op de droogliggende zandbanken, ontspannen in de zon. Er zijn prachtige wandelingen te maken over het strand en er zijn diverse strandpaviljoenen te vinden. Honden zijn niet toegestaan van 1 mei tot 1 oktober tussen 9.00 en 19.00 uur. Buiten deze tijden mogen honden wel ongelijnd uitgelaten worden op het strand. Dezelfde regels gelden voor paardrijden op het strand. Er is ruime parkeergelegenheid aan het eind van de Westerweg. In de zomer kan het hier erg druk worden, waardoor het voor inwoners van Goeree-Overflakkee handig kan zijn om met de fiets of scooter richting het strand te komen 
 • Strand Brouwersdam
  Op het strand aan de Brouwersdam valt altijd wat te beleven. In het voorjaar, de zomer en het najaar is de lucht hier bezaaid met felgekleurde kites. Kitesurfers uit heel Nederland komen naar de Brouwersdam vanwege de goede omstandigheden. Ook is er op het activiteitenstrand de ruimte om te buggy’en, strandzeilen en vliegeren. Er zijn meerdere kitesurfscholen actief waar een les geboekt kan worden. Daarnaast zijn er meerdere strandpaviljoens met een gezellig terras. Wie wil zwemmen is hier niet aan het juiste adres omdat dit strand gericht is op watersporters. Iets naar het zuiden ligt een strand voor badgasten.
 • Strand Vuurtoren
  Het strand bij de vuurtoren van Ouddorp is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers. Dit rustige natuurstrand ligt op het uiterste puntje van de Kop van Goeree. Wandel langs de vuurtoren het zand op om te genieten van de rust, de ruimte en het schitterende uitzicht. Ongemotoriseerde watersporten zijn toegestaan op dit brede zandstrand. Hier zijn regelmatig golfsurfers hun kunsten aan het vertonen.

Toeristen Informatie Punt Goeree-Overflakkee

Het Toeristen Informatie Punt Goeree-Overflakkee gevestigd in ‘t Blaeuwe Huus in Ouddorp herinnert in niets meer aan een traditionele VVV. De bezoekers kunnen in het nieuwe inspiratiepunt op een eigentijdse en interactieve manier verkennen wat er te zien en te doen is op Goeree-Overflakkee.