Toeristen Informatie Nederland

Regio Zuid-Holland

Toeristen Informatie Zuid-Holland

Zuid-Holland is een provincie in het westen van Nederland aan de Noordzeekust. De hoofdstad is Den Haag, de grootste stad is Rotterdam. Zuid-Holland grenst in het westen aan de Noordzee, in het noorden aan de provincie Noord-Holland, in het oosten aan Utrecht en Gelderland, in het zuidoosten aan Noord-Brabant en in het zuiden aan Zeeland.

Zuid-Holland kent een grote historie en is al eeuwen lang economisch gezien een belangrijk deel van Nederland. Het is een van de dichts bevolkte gebieden van de wereld en een van de meest geïndustrialiseerde gebieden van de wereld. Grote steden zoals Den Haag, Rotterdam, Leiden en Dordrecht liggen allemaal in dit gebied. Weinig ruimte meer voor kleine dorpjes op het platteland zou je zeggen. Zuid-Holland is echter ook de Zuid-Hollandse eilanden, de Biesbosch en nog vele prachtige andere natuurgebieden waar men in eerste instantie niet aan denkt bij de provincie Zuid-Holland. Onder de rook van Rotterdam in de delta van de grootste Nederlandse rivieren liggen prachtige dorpjes verscholen in het groen. Of het nu is aan de grote rivieren of in de polders tussen Leiden en Utrecht. In veel van deze dorpjes is het alsof de tijd heeft stilgestaan en ieder moment de deur van een huis kan open gaan om Ot en Sien binnen te roepen.

In Zuid-Holland wordt altijd wel ergens een leuk evenement georganiseerd. Vooral Den Haag en Rotterdam staan bekend om hun grote evenementen. Maar ook in andere Zuid-Hollandse steden en langs de kust zijn bijzondere spektakels bij te wonen. In heel Zuid-Holland worden per jaar meer dan 350 concerten gegeven! Nog enkele suggesties: Gouda bij kaarslicht, het International Rotterdam filmfestival, de Wereldhavendagen, Poetry International, het North Sea Jazz Festival en het Dordts Havenfestival. Zuid-Holland biedt een grote keuze aan attracties. Ervaar de prehistorie in het Archeon. Wandel door Nederland in miniatuur in Madurodam. Of breng een bezoek aan Diergaarde Blijdorp, Duinrell, De Keukenhof en Sea Life Scheveningen. En ook de Euromast en familiepark Drievliet in Den Haag zijn bekende publiekstrekkers. In sommige steden kan je leuke rondvaarten maken. Een rondvaart door de haven van Rotterdam is een echte aanrader. Maar een rondvaart bij Dordrecht is ook erg leuk. Genoeg te doen en te zien dus.

Zuid Holland heeft een breed aanbod aan campings camperplaatsen, mini-campings, boerencampings, vakantiehuizen, bungalowparken, bed & breakfast, en hotels. Wij hebben de beste vakantieaccommodaties voor u geselecteerd voor een onvergetelijke vakantie in Zuid-Holland.