Toeristen Informatie Nederland

Reimerswaal

Reimerswaal is een gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. Reimerswaal maakt deel uit van Zuid-Beveland. De gemeente Reimerswaal ontstond in 1970 uit de samenvoeging van de gemeentes Krabbendijke, Kruiningen, Rilland-Bath, Waarde en Yerseke en is genoemd naar de middeleeuwse stad Reimerswaal die ten noorden van de huidige gemeente lag, in het Verdronken Land van Zuid-Beveland, ook wel Verdronken land van Reimerswaal genoemd. De restanten van deze stad liggen sinds 1978 onder een schutsluis in de Oesterdam in de gemeente Tholen. Hansweert, dat lag in de gemeente Kruiningen, werd ten tijde van de herindelingsplannen ook begeerd door Kapelle.  In de gemeente Reimerswaal liggen 12 plaatsen, 7 dorpen en 5 buurtschappen. In de gemeente zijn geen steden. In de gemeente Reimerswaal liggen drie spoorwegstations. Dit zijn station Rilland-Bath, station Krabbendijke en station Kruiningen-Yerseke. Ook loopt het Schelde-Rijnkanaal door de gemeente heen.

Bezienswaardigheden in Reimerswaal

Oosterscheldemuseum 
Yerseke is een dorp met een verhaal. Een verhaal dat lang geleden begon. Om meer te weten te komen over dit authentieke vissersdorp bent u bij het OosterscheldeMuseum in Yerseke aan het juist adres. Daar komt de geschiedenis van Yerseke – of Yese zoals de inwoners zelf zeggen – tot leven.

Hervormde Kerk in Kruiningen 
De 14de eeuwse toren van de Hervormde Kerk in Kruiningen kan beklommen worden. De open standerdmolen De Hoed aan de Zandweg in Kruiningen (1858; nog in bedrijf) is te bezichtigen.

Manoir Inter Scaldes aan de Zandweg 2 in Kruiningen (hotel-restaurant; Het huis dateert uit 1927 en heeft vanaf 1968 een restaurantfunctie; brandde geheel af in 2003, maar in 2004 herbouwd)

Mossel boulevard
Iedere woensdag vanaf 14 juli tot en met 29 september vindt de mosselboulevard plaats in Yerseke. Bezoek het dorp aan de Oosterschelde en ervaar waar de beroemde Zeeuwse mosselen en oesters vandaan komen. Geniet van de heerlijke zeevruchten in een van de vele restaurants, maak een rondvaart over de Oosterschelde en laat je rondleiden over de historische oesterputten. Of struin rond in de gezellige winkeltjes van het pittoreske vissersdorp.

Overnachten in Reimerswaal

In Hansweert is een gemeentelijke camperplaats aanwezig. Het is een geasfalteerde strook waar plaats is voor maximaal 5 campers in de daarvoor aangebrachte vakken.

  • De maximale verblijfsduur bedraagt 72 uur.
  • Er zijn geen voorzieningen zoals elektriciteit, water en vuilwaterafvoer aanwezig op de gemeentelijke camperplaats.
  • Melden dat u gebruik gaat of wilt maken van de gemeentelijke camperplaats is niet nodig, wie het eerst aan komt heeft plaats. Buiten de vakken mag niet overnacht/gestaan worden.
  • Alleen in Hansweert is een gemeentelijke camperplaats omdat daar geen camping aanwezig is. In alle andere dorpen in Reimerswaal is een camping die camperplaatsen heeft.
  • Buiten een daarvoor ingericht kampeerterrein, mogen campers niet overnachten in de gemeente Reimerswaal.
  • Campers moeten dus altijd naar een (mini) camping toe.

Wandelen in Reimerswaal

Wandelen rond Reimerswaal is een van de beste manieren om meer van het landschap te zien, maar de juiste route vinden is niet altijd eenvoudig. Om u te helpen zijn hier de top 14 wandelroutes rond Reimerswaal – zodat u meteen op pad kunt.

Fietsen in Reimerswaal

Wilt u toch liever fietstocht maken rond Reimerswaal om meer van dit gebied te zien, dan vind u.hier de 20 populairste fietstochten rond Reimerswaal. 

Toeristen Informatie Punt Reimerswaal

Het TIP is is gehuisvest aan het Kerkplein 14 midden in het centrum van Yerseke. U kunt hier terecht voor een rondleiding of een arrangement op maat. Tickets voor een bezoek aan het Oosterscheldemuseum en / of evenementen zijn ook te verkrijgen.

Openingstijden
Maandag – Zaterdag: 08:30-17:00 Zondags gesloten