Het Oosterscheldemuseum in Yerseke richt zich met name op de ontwikkeling van de mossel- en oestercultuur.
Het museum bevindt zich in het uit 1914 daterende voormalige gemeentehuis. Met behulp van foto’s, documenten, gereedschappen en andere voorwerpen kan de bezoeker zich verplaatsen in de geschiedenis van de plaats Yerseke en de mossel- en oestercultuur. Een stuurhut dient als bioscoop. In de voormalige trouwzaal bevindt zich een panoramaschilderij uit 1913 van 4 x 6 meter van de hand van Willem Vaarzon Morel. In 1530 is bij een overstroming, de Sint-Felixvloed het verdronken land van Zuid-Beveland en het verdronken land van Reimerswaal ontstaan. Archeologische vondsten daarvan zijn in het museum te zien.
Het museum is in de winter op zaterdag, zondag en maandag gesloten.
Omgeving
Yerseke is een dorp gelegen aan de Oosterschelde in de gemeente Reimerswaal op Zuid-Beveland in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp is vooral bekend om zijn mossel- en oestercultuur. Toeristen komen naar Yerseke om verscheidene zeevruchten te eten in een van de vele restaurants, en voor rondleidingen over de oesterputten, de jachthaven en het Oosterscheldemuseum. Verder is Yerseke bekend vanwege de jaarlijks terugkerende Mosseldag. De weekmarkt in Yerseke is op vrijdagmorgen van 08.30 tot 12.30 in het centrum van Yerseke.
Bezienswaardigheden in Yerseke:
Evenementen in Yerseke:
In het buitengebied van Yerseke ligt de Yerseke Moer. Dit is een natuurgebied waar veel vogels leven. Daarnaast is het één van de meest waardevolle natuur- en cultuurlandschappen van Zeeland. In Yerseke zijn er verschillende wandel- en fietsroutes die je kunt nemen. Zo is er een wandelroute Proef de Oosterschelde en een fietsroute Zilte route langs mosselen en oesters. Deze routes gaan door het vissersdorp Yerseke, onderweg kom je veel te weten over het dorp.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.