Toeristen Informatie Nederland

Goes

Goes is een stad op het schiereiland Zuid-Beveland, centraal gelegen in de Nederlandse provincie Zeeland. Hoewel Goes in de volksmond ook wel Hanzestad wordt genoemd, heeft het nooit bij de Hanzesteden gehoord. De benoeming komt waarschijnlijk door de gans in het stadswapen, een hanze. Tijdens de carnaval wordt de stad omgedoopt tot Hanzehat. In de stad Goes en in de wijde omgeving is van alles te beleven en te ontdekken, op het land en op het water. Er zijn musea, een tropisch zwemparadijs met tropisch bos, een historische stoomtrein, een schitterende golfbaan, een theater, poppodium, bioscoop en nog veel meer.

Bezienswaardigheden in Goes

Overnachten in Goes

De vakantiewoningen in de stad Goes zijn gesitueerd op mooie locaties in de natuur. Vanuit een vakantiehuis kunt u de mooie natuurgebieden in de omgeving van Goes verkennen of een kijkje nemen in het stadscentrum van Goes. Voor een vakantie in Zeeland vind u zeker een accommodatie die aan uw wensen voldoet. Van een verblijf met een vriendengroep in een jeugdherberg tot een verwenweekend in een chique wellness hotel. Romantisch met z’n tweeën of met het hele gezin. Voor kinderen zijn in Zeeland tal van kindvriendelijke accommodaties. Van kamperen bij de boer tot campings en vakantieparken. Natuurlijk met animatieteam. Heeft u tijdens uw verblijf zorg of hulpmiddelen nodig, dan houden verschillende accommodaties daarmee rekening.

Winkelen in Goes

In de wijken Goes Zuid en Goese Polder zijn kleine winkelcentra. De belangrijkste winkelgebieden in Goes liggen in het centrum (Lange Vorstraat, Lange Kerkstraat, Ganzepoortstraat, Klokstraat, Gasthuisstraat, Sint Adriaanstraat, Kolveniershof, Schuttershof: omgeving Grote Markt). Goes behoort door dit relatief groot aantal winkels samen met Middelburg en Sluis tot de drie belangrijkste winkelsteden van Zeeland.. Het shoppen is prima af te wisselen met een bezoek aan de gezellige cafés met terrassen.

Alles op het gebied van wonen en doe-hetzelf is te vinden op de woonboulevard aan de Marconistraat, op loopafstand van het station en het stadscentrum.

In Goes zijn de winkels open op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, donderdag van 9.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Op dinsdag kunt u over de markt struinen. 

Wandelen in Goes

Goes laat zich prima te voet ontdekken. Haal uw wandelschoenen tevoorschijn voor een leuk ommetje door de gezellige oude binnenstad. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. De oude stadshaven is een mooi moment voor een foto. Waar vroeger vele schepen met koopwaar aanmeerden, liggen nu pleziervaartuigen aan de kade. Een opvallend gebouw is ’t Soepuus, een voormalige getijwaterkorenmolen. Verderop ziet u nog een korenmolen: de Koornbloem, hij stamt uit 1801.

Evenementen in Goes

In Goes zijn er jaarlijks terugkerende grootschalige evenementen:

  • Dancetour Goes
  • Racoon & friends concert (voor het laatst gehouden in 2016)
  • Veste Verlicht (tweejaarlijks)
  • Goes Kinderstad
  • Kerstmarkt Goes
  • Goes Modestad
  • Goes Couture (voor het eerst gehouden in 2016)
  • Festival de Veste (voor het eerst gehouden in 2016)
  • Lichtjestour Goes-Oost (tweejaarlijks)

Natuurparken in Goes

Goes is een groene stad, omgeven door een weidse, groenblauwe omgeving. De gemeente grenst aan Nationaal Park Oosterschelde. Het is het grootste nationaal park van Nederland. Het park wordt globaal begrensd door de dijken van de ‘eilanden’ Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint Philipsland, Noord-Beveland en Zuid-Beveland en de dammen van de Deltawerken en omvat naast de Oosterschelde ook de Keeten, Mastgat, Krabbenkreek, Zijpe en Krammer. Het is circa 370 km² groot (waarvan 350 km² buitendijks). Goes grenst ook aan het Veerse Meer. Het Veerse Meer is een kunstmatig brakwatermeer in de provincie Zeeland, dat is ontstaan door afdamming van het Veerse Gat in het kader van de Deltawerken. Maar ook in de stad zelf is er veel groen te vinden, bijvoorbeeld in de stadsparken De Veste, De Mirakel en De Hollandsche Hoeve.

 

Toeristen Informatie Punt Goes

Het TIP is gelegen:
Singelstraat 13
4461 HZ
Goes

De Tourist Shop is open van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

In het pand van de Tourist Shop is eveneens Historisch Museum de Bevelanden gevestigd.