Menu
Menu
Bij familieparadijs Eede kunnen de kinderen helemaal los! In ‘t Krekeltje zijn verschillende speeltuinen met: 2 Xbox 360’s, reuze grote blokken om een fort mee te bouwen, 2 binnenspeeltuinen met een ballenbad, 3 glijbanen, klim– en klauterwerk, een wipplank, een speelhuisje met bedjes, een keuken.
Ook zijn er 2 buitenspeeltuinen! Deze bevatten onder andere: 6 glijbanen, een groot ballenbad, golvenmatten, hobbelpaden, evenwichtsbalken, een trampoline, veel klim- en klauterwerk. En last but not least, een huisje met een waterrad aan de –volledig afgesloten– vijver, met opnieuw een ballenbad, en onderaan een klein doolhofje. De speeltuinen zijn allemaal overzichtelijk, zodat je je kind zorgeloos in de gaten kunt houden!
Bij familieparadijs Eede vind je restaurant De Kreeke,, bekend om de kwaliteit van de gerechten, die door de chef bereid worden. Paling, steaks, scampi’s, entrecôte, mosselen en andere vlees- en visspecialiteiten worden in eigen streek geproduceerd en volgens seizoen geserveerd.
Maar je kunt ook gewoon gezellig iets drinken. Dit kan zowel binnen als op het (deels overdekt) terras buiten. Het overdekte deel van ons terras biedt een mooi uitzicht over de buitenspeeltuin.
Omgeving
Eede is een dorp en voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen in het westelijke deel van Zeeuws-Vlaanderen, behorend tot de gemeente Sluis. Het ligt aan de grens, ten zuiden van Aardenburg, aan de weg naar het Belgische Maldegem.
De vlasteelt was een belangrijke inkomstenbron in de streek. Van vlas werd linnen gemaakt dat onder meer voor kleding en doeken gebruikt kon worden. Nog steeds wordt er vlas geteeld in sommige delen van Zeeland. Als de vlasvelden in bloei staan, kleuren ze blauw. Jaarlijks wordt in Eede de Vlasdag gehouden. Dan is te zien hoe het vlas vroeger bewerkt werd. Daarnaast zijn nog tal van andere oude ambachten te zien zoals palingroken, mandenvlechten en mosterd maken
Door de grote prijsverschillen tussen Nederland en België was smokkelen in de grensstreek een populaire bijverdienste. Goederen zoals boter, zout en suiker konden makkelijk vervoerd worden. De Smokkelroute voert je langs plaatsen aan weerszijde van de grens, waar vroeger gesmokkeld werd. Je kunt de route fietsen maar ook met de auto of motor afleggen.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.