Toeristen Informatie Nederland

Borsele is een gemeente op Zuid-Beveland, in de provincie Zeeland. De gemeente is voornamelijk bekend vanwege de centrale opslag voor radioactief afval en de kerncentrale Borssele. De gemeente Borsele omvat de dorpen Baarland, Borssele, Driewegen, Ellewoutsdijk, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heerenhoek, Heinkenszand, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Lewedorp, Nieuwdorp, Nisse, Oudelande en Ovezande en de buurtschappen Baarsdorp, Bakendorp, Coudorpe, De Groe (deels), De Zak, Graszode, Het Oudeland, Knaphof, Koekoek, Langeweegje, Rijkebuurt, Sinoutskerke en ‘t Vlaandertje. In totaal zijn dit 15 dorpen en 13 buurtschappen.

Bezienswaardigheden in Borsele

Berkenhof Tropical Zoo, Kwadendamme
– Molen De Vijf Gebroeders, Heinkenszand
– Kasteel Hellenburg, Baarland
De Stoomtrein Goes-Borsele, Goes
– Klompenmakerij Traas, Heinkenszand
– Kaasboerderij “Ter Nisse”, Nisse
het Trekker museum, ‘s-Gravenpolder
Scheldesafari, Baarland
Bevrijdingsmuseum Zeeland, Nieuwdorp

Overnachten in Borsele

Tijdens een vakantie in Zeeland is Borsele een prima uitvalbasis om te overnachten. Kampeerders met een tent, caravan of camper kunnen terecht op Minicamping de Vergeethoek. Verder staan er in de gemeente Borsele staan schitterende natuurhuisjes waar men in alle rust kan genieten van Zeeland.

Wandelen in Borsele

De Zak van Zuid-Beverland is een gevarieerd wandelgebied met vele dijken, kleine polders, en kwelders om over te wandelen. Er kunnen zowel lange als korte wandelingen gemaakt worden over verharde en onverharde landwegen. De mooiste wandelroutes zijn hier te vinden. In de zomer wandel je letterlijk door een bloemenfestijn.

Fietsen in Borsele

Borsele is ideaal voor fietsliefhebbers. Er verschillende fietsroutes uit gezet via het fietsknooppuntennetwerk (FIKS). Ook is het aan te raden om eens de Boerenlandroute  te fietsen. Deze route geeft een kijkje in het leven en werken op het platteland. Tijdens het fietsen van de Boerenlandroute ziet men pas de complexiteit van het dijkenstelsel in Zuid-Beveland. U fiets namelijk van dijkje naar dijkje.

Winkelen in Borsele

In de gemeente Borsele zijn uitstekende winkelvoorzieningen. De dorpen Heinkenszand en ‘s-Gravenpolder hebben een uitgebreid winkelbestand. Tevens hebben beide dorpen hebben een grote supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Ook in de kleinere dorpen zijn leuke lokale winkeltjes waar de service nog hoog in het vaandel staat.

Toeristen Informatie Punt Borsele

Voor meer informatie over Borsele en de omgeving, mooie fiets- en wandelroutes en bezienswaardigheden is hier een uitgebreide informatiegids beschikbaar.