De Zeeuwse Dijksuite is volledig ingericht voor 4 personen. Buiten op de terrassen staat aan de villaparkzijde een hanging chair en een tuintafel met 4 kuipstoelen, aan de boszijde staat een loungeset en een lounge ligbank. Met zonnepanelen op het dak en muren van gerecycled hout is deze accommodatie energiezuinig en circulair gebouwd.
Met een ruim woongedeelte en open keuken, twee slaapkamers (opgemaakte bedden) met beiden een badkamer en suite ervaar je het comfort van deze accommodatie gecombineerd met avontuur.
Omgeving
Kortgene is een stad en voormalige gemeente op Noord-Beveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het aantal inwoners bedraagt 1.910 (1 januari 2021).
Kortgene heeft verschillende activiteiten die door het jaar worden gehouden, voornamelijk in de zomer: het Ringrijden, wakeboarden, de kermis etc. Verder heeft Kortgene een haven, genaamd Delta-Marina. Het is de eerste haven op Noord-Beveland gezien van de Zandkreeksluis.
Vooral druk bezocht is de jaarlijkse wedstrijd om de Europese Wakeboard Cup, de zogenoemde Zembla Wakeboard Battle. Deze wedstrijden zijn voor iedereen gratis toegankelijk en de wakeboard battle is tevens de finale van de Low Lands Wakeboard Tour waaraan deelnemers uit heel de wereld deelnemen. Naast de ‘crème de la crème’ zijn er aparte categorieën voor dames en jongeren.
In het dorp is een wandelroute uitgezet, de stadswandeling. Waarom een stadswandeling door het dorp Kortgene? Kortgene had voorheen namelijk stadsrechten! Tijdens deze wandeling door Kortgene kun je kennis maken met een heuse travaille, zien tot waar het water in 1953 (watersnoodramp) heeft gestaan, het verhaal van de klok van de kerktoren en tal van andere bijzondere plekjes. De stadswandeling is ca. 5km lang en is ook zeker een aanrader.
Bekend is het veer Kortgene-Wolphaartsdijk, dat tot 1 oktober 1960 de belangrijkste verbinding met het vaste land vormde. Het was toen het enige veer op Noord-Beveland dat geschikt was voor het overzetten van auto’s. Door de aanleg van de sluis in 1960 en de Veerse Gatdam in 1961 kwam Kortgene aan het Veerse Meer te liggen. Nu vaart vanaf april t/m september een veerpontje fietsers en voetgangers naar de overkant.
De stormvloeden van 1530 en 1532 hebben het oude Kortgene vrijwel weggevaagd. Alleen de kerktoren uit de 15e eeuw is blijven staan. De kerk is in ere hersteld in 1684. Restauraties volgden later nog in 1754 en 1955. In de toren hangt de beroemde klok ‘Suzanne’, ooit op bijzondere wijze in 1674 tijdens de oorlog met Frankrijk van het eilandje Noirmoutier naar Zeeland gekomen.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.