Toeristen Informatie Nederland

Renswoude is een gemeente en plaats in de provincie Utrecht. De gemeente ligt in de Gelderse Vallei. Renswoude is de kleinste gemeente in de provincie Utrecht, en één van de kleinste gemeenten in Nederland. Onder de gemeente Renswoude vallen naast het gelijknamige dorp verder nog de buurtschappen De Groep (deels, mogelijk alleen formeel en voor de postadressen) en Emminkhuizen. Een deel van Renswoude is een beschermd dorpsgezicht. Verder zijn er verschillende gemeentelijke monumenten, oorlogsmonumenten en rijksmonumenten.

Bezienswaardigheden in Renswoude

  • Kasteel Renswoude
  • De Koepelkerk van Renswoude
  • De Oudheidkamer van Renswoude
  • Grebbelinie Bezoekerscentrum

Wandelen in Renswoude

Het is prachtig wandelen in Renswoude. Verschillende Klompenpaden lopen door het landschap van de Gelderse Vallei. Je geniet hier van de natuur en rust. Het is een heerlijk wandelgebied. Wandelen bij Renswoude, dat is lopen langs weilanden, boerderijen, en landgoederen. 

Winkelen in Renswoude

In Renswoude is 1 supermarkt en enkele andere winkels. Op donderdagmorgen staat er op het dorpsplein de wekelijkse markt. Hier staan een poelier, groenteboer, bakker en een kaasboer. Op zaterdagmiddag en donderdag vind je hier een viskraam. In Renswoude is het vrijdag koopavond!

Evenementen in Renswoude

  • Trekkertrek Renswoude: In het derde weekend van juni is het twee dagen lang genieten van spannende trekkertrek wedstrijden en een gezellig tentfeest!
  • Kunstroute Renswoude: Tijdens Kunstroute Renswoude worden bezoekers door ca. 8 Renswoudse kunstenaars gastvrij onthaald. Iedereen kan kennismaken met werken op het gebied van met name schilderijen, fotografie, sculpturen, beelden van brons/steen en computer art.

Toeristen Informatie Punt Renswoude

Van Reedeweg 77
3927 BT Renswoude

Openingstijden
Elke maandag
gesloten
Elke dinsdag
14.00 – 20.00 uur
Elke woensdag
14.00 – 19.00 uur
Elke donderdag
gesloten
Elke vrijdag
14.00 – 17.00 uur
Elke zaterdag
gesloten
Elke zondag
gesloten