Toeristen Informatie Nederland

Montfoort

Montfoort ligt in de gelijknamige gemeente in de provincie Utrecht. Montfoort is een gezellig historisch stadje aan de Hollandse IJssel met een bourgondische inslag en is bovendien de enige echte trouwstad van Nederland. Montfoort is daarbij in het rijke bezit van een aantal schitterende monumentale panden. Het gebied rondom Montfoort de ideale plaats voor fietsers. Er lopen door het Groene Hart meerdere fietstochten die u langs enkele van de mooiste plekjes van Nederland brengen. De meeste van deze routes zijn uitgezet via de fietsknooppunten en leiden u ook langs de plaatsen IJsselstein, Benschop, Oudewater.

Bezienswaardigheden in Montfoort

Kasteel Montfoort
Kasteel Montfoort zijn meer dan een bezoek waard. Het kasteel is gelegen aan de Hollandse IJssel en is al jaren het boegbeeld van de stad. Zo was het vroeger een oude oudemannenhuis en een tuchtschool voor meisjes. Tegenwoordig geniet u in het authentieke restaurant van een drankje of een uitgebreide lunch. 

Wijnproeverij Proef & Plezier
Deze wijnproeverij wordt gerund door twee enthousiaste wijnfanaten. Hier kunt u terecht voor leerzame en laagdrempelige wijnproeverijen. Ook geven ze hier leuke en laagdrempelige workshops om zo meer over wijn te weten te komen. Of u nu wel eens een glas wijn drinkt of nog nooit hebt gedronken, na deze avond is wijnproeven voor een feestje. 

De Grote of Sint-Janskerk
Het oorspronkelijke bouwwerk is rond de 15e eeuw verbouwd tot eenbeukige kerk in de stijl van de Hollandse gotiek.

Winkelen in Montfoort

De binnenstad van Montfoort heeft een gevarieerd aanbod van winkels. Door het water wat door het stadje loopt en de historische gebouwen is het gezellig wandelen. Qua horeca is er een breed aanbod. U vindt hier twee leuke horecapleinen met terrasjes. In het gastvrije Montfoort kunt u op korte loopafstand van de winkelstraten gewoon gratis parkeren. Houd er wel rekening dat er op diverse plaatsen een blauwe zone is met een maximale parkeertijd van 2 uur. Op dinsdagmorgen tot 13:00 uur is de weekmarkt op De Plaats.

Overnachten in Montfoort

Overnachten kan in één van de schitterend locatie’s die Montfoort te bieden heeft. Ook rondom Montfoort zijn er genoeg mogelijkheden als basis voor uw verblijf in dit mooie plaatsje. Vanuit een vakantiewoning nabij Montfoort kunt u namelijk mooie wandelingen en fietstochten in de omgeving maken.Tijdens een verblijf in een vakantiehuis kunt u dan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Geboorte van de Heilige Johannes de Doper kerk of aan molen De Valk. Er staan in Montfoort diverse beelden en monumenten, waaronder het beeld Paardje en het Vredesmonument. U zult zich niet vervelen.

Wandelen in Montfoort

Montfoort is een paradijs voor wandeleraas. Er zijn  dan ook verschillende wandelingen uitgezet. Enkele hiervan zijn:

De Engherkaderoute: De Engherkaderoute start vanaf TOP Linschoten en gaat door het prachtige dorpje Linschoten en het middeleeuwse stadje Montfoort. Onderweg geniet u van de prachtige natuur van het Groene Hart, Landgoed Linschoten, Kasteel Montfoort en karakteristieke boerderijen.

De Bloklandroute: De Bloklandroute is een wandeling door de polder Heeswijk. De route begint bij het voormalige kasteel van Montfoort en loopt via een park door een klein stukje woonwijk, waarna u het weidse polderland inloopt. Dit gebied is een stilte gebied, ideaal om helemaal tot uzelf te komen en te genieten van het weidse uitzicht en de vele vogels zoals kieviten, tureluurs, grutto’s en ganzen.en de Noordzijdse kaderoute. 

Toeristen Informatie Montfoort

Het TIP kantoor aan de Keizerstraat in Montfoort is de plaats waar u alle informatie kunt krijgen over Montfoort en wijde omgeving.