Menu
Menu
Dit natuurhuisje van circa 100m2 is vooral geschikt voor RUSTZOEKERS, fietsers en natuurliefhebbers. Het natuurhuisje is vrijstaand gelegen, naast de Gooische Alpacaboerderij in een besloten, omheinde tuin met vrij uitzicht . In de tuin is een jacuzzi, het gehele jaar door verwarmd zwembad 30 graden, kinderspeeltoestel, green egg bbq, buitenbar en zitkuil aanwezig. In het poolhouse vindt je een grote woonkamer met open keuken met kookeiland en luxe apparatuur waaronder een ingebouwde wijnklimaatkast en een complete badkamer. De slaapkamer direct grenzend aan de jacuzzi heeft een tweepersoonsbed van 180×200, de andere heeft een stapelbed met boven 90×200 en onder 140×200.
Het natuurhuisje ligt op een open, lichte plek tussen bomen. De omgeving is zeer gevarieerd. Bossen, heides, weilanden, pittoreske dorpjes en fiets- en wandelpaden in overvloed. De dorpskernen van Eemnes, Blaricum, Laren, Blaricum, Huizen, Baarn, Spakenburg, Hilversum en Soest liggen op fietsafstand. Denk er aan dat u wel verblijft in een NATUURHUISJE tussen de landerijen en boerderijen. Dat betekent dat u veel nachtgeluiden van dieren zult huren zoals uilen, schapen, kippen, koeien en uiteraard alpaca’s. Ook kunt u een verdwaalde vos en zelfs een bos of veldmuisje tegenkomen. Wilt u gebruik maken van een date of wandeling met de Alpaca’s, boek dan van te voren om teleurstellingen te voorkomen.
Omgeving
Eemnes of Eemnes-Buiten is een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht op de grens met Noord-Holland. In en rond Eemnes kunt u veel verschillende fiets- (en wandel)tochten uitstippelen. Deze tochten voeren u door een uniek polderlandschap. De gemeente Eemnes beschreef een aantal interessante fietstochten. Deze routes behoren tot het provinciale fietsknooppunt Utrecht en zijn onderdeel van het algemene fietsknooppuntennetwerk.
Varen
De rivier de Eem afzakken, dat kan met de fietsboot de ‘Eemlijn’. U geniet van de rust van het karakteristieke rivierenlandschap. En de fiets mag mee op de boot. U kunt meer informatie over vaartijden en de tarieven vinden op de website www.eemlijn.nl
Houd u van afwisseling? Het randmerengebied kenmerkt zich door een verscheidenheid in sfeer. De Randmeren bieden ruimte aan alle vormen van watersport. Parasailing, kiten, surfen, sloepje huren Ga voor meer informatie naar de website van randmeren.
Het gezicht van Eemnes is ingrijpend veranderd sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw. Woningbouw in de Zuid- en Noordbuurt en de rijksweg A27 die dwars door het landelijke gebied tussen de dijk en Laren loopt, veranderden het aangezicht voorgoed. Door ruilverkaveling werden sinds 1990 melkveehouderijbedrijven rond de Meentweg en Wakkerendijk verplaatst naar de grote, open polder. Boerderijen werden omgetoverd tot riante woonhuizen zonder boerderijfunctie. Naast de historische dorpscultuur heeft Eemnes ook natuur: de Eemnesser polder staat bekend als één van de mooiste polders van Europa.
In Eemnes vindt u nog veel sporen van de ontstaansgeschiedenis. Naast eeuwenoude huizen en kerken, zijn er ook nog een monumentaal gemaal en sluis te bewonderen. De Eemnesser Kerkstraat is zelfs ‘beschermd dorpsgezicht’.
Nicolaaskerk
De Nicolaaskerk is ook een laatgotische kerk, uit 1351. De toren werd in 1521 voltooid. Het interieur van de kerk heeft nog historische onderdelen: een koorhek, preekstoel en doophek te zien, uit het begin van de zeventiende eeuw. In de kerk liggen de ambachtsheren Hasselaer en J.S. van Naamen uit Eemnes begraven.
Pieterskerk
In 1439 werd het oudste gebouw van Eemnes gebouwd, de Pieterskerk. Ook wel het ‘dikke torentje’ genoemd. In 1921 werd de originele kerk door een brand grotendeels verwoest. Daarna werd de kerk herbouwd, in dezelfde laatgotische stijl. De originele klokken hangen in de hal van het gemeentehuis. De klokken die nu in de Pieterskerk hangen, zijn uit 1637. Ze werden gemaakt door de gieter Everhardus Splinter.
St. Nicolaaskerk
De St. Nicolaaskerk is een neoklassieke kerk uit 1845, ontworpen door N.J. Kamperdijk. In de kerk ziet u onder andere prachtige kroonluchters en een Pietà uit het eind van de vijftiende eeuw. Op het kerkplein staat een voormalig Heilig Hartklooster, in 1913 ontworpen door H. Kroes.
Gemaal en sluis
De sluis en het gemaal in de Eemnesservaart hielpen in de zestiende eeuw al bij de afwatering van Eemnes. Het aanvankelijke stoomgemaal werd in 1921 omgebouwd tot een elektrisch gemaal. De sluis – eerst van hout, later van steen – werd in 1993 gerestaureerd. Het ziet er sindsdien uit zoals aan het einde van de negentiende eeuw.
Kerkstraat
De Kerkstraat is het oudste straatje van Eemnes. Sommige huizen zijn nog uit de vijftiende eeuw. Reden genoeg om deze straat te beschermen. Daarom hebben alle huizen de status van rijksmonument. De Kerkstraat zelf is ‘beschermd dorpsgezicht’.
Toeristen Informatie Punt Eemnes
Rijksweg 2
3755 MV Eemnes
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.