Toeristen Informatie Nederland

Hellendoorn

Hellendoorn is een gemeente en een dorp in de Nederlandse provincie Overijssel op/bij de grens van Salland en Twente. De gemeente Hellendoorn grenst in het noorden aan de gemeenten Ommen en Twenterand, in het oosten aan Wierden, in het zuiden aan Rijssen-Holten en in het westen aan Raalte. In de gemeente Hellendoorn liggen de volgende woonplaatsen met elk hun eigen karakter:
Winkelen in Nijverdal, cultuur snuiven in Hellendoorn, genieten van de natuur rondom Haarle, het landelijke karakter van Daarle en Daarlerveen heeft een haventje voor de pleziervaart. Hellendoorn is een mooie groene gemeente en trekt daarmee al veel toerisme aan.

Bezienswaardigheden in Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn:
Dit attractiepark biedt ruim 30 topattracties voor de hele familie. Voor de nodige waterpret combineren bezoekers in de zomer hun bezoek met een bezoek aan het Aquaventura Slidepark. Slidepark Aquaventura is een outdoor glijbanenpark in Avonturenpark Hellendoorn dat geopend is in juni 2013. De totale oppervlakte van het park is 5000m². Het heeft elf waterglijbanen van verschillende lengtes. De glijbanen hebben elk een uitglijdbak en er is geen zwembad aanwezig.

Het Bakkerij- en IJsmuseum:
In het museum vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug:
Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in Salland is ruim, open en héél stil. De uitgestrekte heidevelden en bossen zijn ideaal om op de fiets of te voet te verkennen.

Landgoed Schuilenburg
Het landgoed in Hellendoorn vormde lang geleden het decor van veldslagen en victorie. Maar tegenwoordig kunt u op deze mooie locatie terecht voor verschillende activiteiten, bootverhuur, (thema)feesten, zaalverhuur of voor een lekker hapje en drankje. En op het voormalig kasteelterrein, met als middelpunt de Sagenschuur, proeft u nog steeds de sfeer van het roemruchte verleden.

Overnachten in Hellendoorn

Een gastvrij onthaal, wakker worden met de opkomende zon, de dauw op het gras, het geluid van grazende koeien en de fluitende vogels. In één van de vele overnachtingsmogelijkheden beleeft u uw droomvakantie, van een weekendje weg tot een week of meer. Lekker relaxen in een welness-villa, voor uw tent of op een bungalowpark. Er zijn in de gemeente Hellendoorn vele mogelijkheden en voor de natuurliefhebbers zijn er ook natuurhuisjes en natuurkampeerterreinen. Er is voor iedereen wel iets passends te vinden.

Wandelen in Hellendoorn

Wandelen rond Hellendoorn is een van de beste manieren om meer van het landschap te zien, maar de juiste route vinden is niet altijd eenvoudig. Om u te helpen zijn hier de top 20 wandelroutes rond Hellendoorn – zodat u meteen op pad kunt.

Winkelen in Hellendoorn

Nijverdal kenmerkt zich door een gevarieerd winkelaanbod en horeca in alle soorten en maten. De talrijke evenementen zoals de verschillende zomermarkten, de koopzondagen met brocante markten en niet te vergeten de schaatsbaan met allerlei activiteiten in december maken Nijverdal een prima uitvalsbasis voor een gezellig dagje winkelen. In het dorp Hellendoorn zijn de winkels gecentreerd in en rondom de Dorpsstraat. In de kleinere kernen kunt u voor uw basisbehoeften terecht.

Toeristen Informatie Punt Hellendoorn

Tourist Info Hellendoorn-Nijverdal is gevestigd in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal.
Willem Alexanderstraat 7c
7442 MA Nijverdal

Openingstijden
maandag 09:30 – 17:00
dinsdag 09:30 – 17:00
woensdag 09:30 – 17:00
donderdag 09:30 – 19:00
vrijdag 09:30 – 17:00
zaterdag 09:30 – 16:00
zondag Gesloten

In Gerrit Valk’s Bakkerij en IJsmuseum vindt u een ruim assortiment van toeristische informatie waaronder kaarten van het wandel- en fietsnetwerk. Ook kunt u hier terecht voor leuke souvenirs en staan de vrijwilligers u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden.

In ‘t karnhuussien, de authenhtieke rosmolen, bij Museumboerderij Erve Hofman, vindt u informatie over Hellendoorn en de omgeving. In de sfeervolle museumboerderij is een klein assortiment wandel- en fietskaarten verkrijgbaar en zijn de vrijwilligers u graag van dienst om u wegwijs te maken in en rondom het dorp Hellendoorn. Het onbemande Tourist Info Punt is geopend vanaf april t/m de herfstvakantie van 10.00 – 17.00 uur.