Menu
Menu
In één van de de meest pittoreske dorpen van Noord Holland vind je restaurant “De Witte Swaen”. Een zeer kindvriendelijk restaurant met een missie: Jong en oud laten smullen van onze gerechten. Je kunt dan ook alle kanten op met de uitgebreide menukaart.
Naast zo’n 60 pannenkoeken om van te watertanden, serveren we à la carte gerechten met vis of vlees, Zwitserse kaasfondue en heerlijk frisse maaltijdsalades. Wees welkom in familierestaurant waar sfeer en kwaliteit voorop staat!
Het restaurant is een laagdrempelig, knus en kindvriendelijk à la carte restaurant met plek voor 65 gasten. De intieme sfeer laat jonge en oudere gasten zich snel thuis voelen. Voor de kleintjes is er een speelhoekje.
Schijnt de zon? Neem dan plaats op het gezellige terras met uitzicht op de deftige Broeker huizen. Het terras ligt op het zuiden dus dat betekent lekker lang genieten. Er is plaats voor zo’n 20 gasten. Reserveren voor het terras is niet mogelijk.
Alle dagen geopend van 12.00 – 21.00 uur
eerste kerstdag en oudejaarsdag gesloten
Omgeving
Broek in Waterland is een dorp in de gemeente Waterland, ten noorden van Amsterdam. Tot 1991 was Broek in Waterland een zelfstandige gemeente met de kernen Uitdam en Zuiderwoude. Broek in Waterland telt 2388 inwoners. Het dorp heeft een beschermd dorpsgezicht.
Sommige van de houten huizen, vaak geschilderd in pasteltinten en versierd met een deurkalf, hebben een ceremoniële voordeur. Deze werd gebruikt bij bruiloften en begrafenissen. Een van de huizen, vanwege de slappe ondergrond altijd bestaande uit een houten constructie, is ontworpen door Hendrick de Keyser. Het dorp stond in de 18e eeuw bekend om zijn schoonheid, letterlijk en figuurlijk. Keizer Jozef II kwam in 1781 langs, maar werd niet binnengelaten omdat de boerin geen tijd had. Ook Napoleon bracht in 1811 een bezoek aan het dorp en genoot van het pagode-achtige prieel.
De plaats telt tientallen rijksmonumenten.
Het oudste gebouw van het dorp is de hervormde Sint-Nicolaaskerk, die uit de 14e eeuw stamt. Nadat hij door de Spanjaarden in 1573 in brand was gestoken, werd hij in 1628 op de oude fundamenten weer opgebouwd. Een deel van het interieur stamt nog uit de zeventiende eeuw. Er liggen 273 grafstenen in de kerk, waaronder die van de bekende Neeltje Pater, aandeelhoudster van de VOC. In 1832 werd er een orgel in gebouwd, door de Utrechtse orgelbouwer Wander Beekes.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.