Toeristen Informatie Nederland

Medemblik

Medemblik is een gemeente in de regio West-Friesland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Medemblik is de oudste stad van West-Friesland: het verkreeg in 1289 stadsrechten van graaf Floris V, die toen net West-Friesland definitief had onderworpen aan zijn grafelijke gezag. Medemblik ligt daar waar land en water elkaar raken. Verleden en heden zijn hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat maakt Medemblik en haar omliggende dorpen zo boeiend. Geniet van rust, ruimte, wind, water en natuur tijdens een bezoek.

Bezienswaardigheden in Medemblik

Overnachten in Medemblik

Uw vakantie in Medemblik maakt u compleet met een comfortabel verblijf of bijzondere overnachting. Vanuit een natuurhuisje in Medemblik kunt u zowel de oude stad bezichtigen als een mooie wandeling of fietstocht langs de natuurgebieden aan het IJsselmeer maken. Als u met uw camper een bezoek wilt brengen aan Medemblik dan kunt u terecht op de camperplaatsen bij Pekelharinghaven. Waarvoor u ook kiest, de gastvrijheid proeft u overal.

Wandelen in Medemblik

In Medemblik lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Tijdens de Gouden Eeuw was deze havenstad van onmisbaar belang voor de handel. Tegenwoordig kunt u hier zich nog steeds vergapen aan prachtige pakhuizen, schilderachtige straatjes en prominente poorten. Speciaal voor de wandelaar heeft Medemblik 2 wandelroutes uitgestippeld. De Erfgoed route (2,5 km) en de Historische waterroute (4 km). Tijdens de stadswandelingen door Medemblik wandelt u langs diverse hoogtepunten, zoals statige kerken en authentieke molens.

Winkelen in Medemblik

De Nieuwstraat vormt het winkelhart van Medemblik. Hier vindt u zaken als Marjan Hartogmode, Van Onzenoort Schoenmode, Juwelier Betlehem en K. Bot en Zonen. Er zitten in Medemblik winkels verscholen welke het ontdekken waard zijn. In de gemeente Medemblik kunt u gratis parkeren. Alleen in de Nieuwstraat heeft u een blauwe schijf nodig. 

Elke maandagmiddag is er weekmarkt op de Nieuwstraat. Een bijzonder winkelevenement is de lappendag, welke op de laatste maandag van de kermis wordt georganiseerd.

Toeristen Informatie Punt Medemblik

Bij alle toeristische informatiepunten kunt u alle vragen stellen en meer informatie krijgen. Deze vindt u aan: Stadshavens Medemblik, Pekelharinghaven 50 | Lodge 61, Brakeweg 61 | MEET Medemblik, Nieuwstraat 58

Breikbaarheid Medemblik

Medemblik ligt zowel aan de snelweg A7 als aan de N23 Westfrisiaweg. Dat maakt de stad en alle dorpen goed bereikbaar. Wilt meer van de omgeving genieten? Neem dan de toeristische route door de prachtige dorpen die de gemeente rijk is. Voor instant vakantiegevoel!