Menu
Menu
Kleinschalig boutique hotel in een voormalige kerk in Wormer. Kenmerkend voor het hotel is de intieme sfeer en persoonlijke service in een huiselijke setting. De kamers zijn luxe, modern en allemaal verschillend ingericht.
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons het uitgangspunt. Zo maken we o.a. gebruik van energiezuinige warmtepompen en warmte-terug-win ventilatie. Daarnaast hebben veel van onze producten het label Fair Trade, duurzaam, eco of biologisch.
In de voormalige kerk serveren we een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Gewoon met een drankje lekker loungen voor de open haard kan natuurlijk ook. Uniek is het grote dakterras met uitzicht op het grootste aan één gesloten veenweide gebied van West-Europa.
Kamers
Alle hotelkamers zijn modern, stijlvol en individueel ingericht en ontworpen met gebruik van zachte stoffen en duurzame materialen. De kamers zijn luxe, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Zo beschikken de kamers over een heerlijk box-spring- bed met hoogwaardig linnen zodat u verzekerd bent van een goede nachtrust.
Ook de badkamers zijn smaakvol ingericht met een inloop-regendouche, Grohe designkranen en amenities zoals je van een boutique hotel mag verwachten.
Uniek is het lichtplan dat met 1 klik diverse (gekleurde) licht-scenes kan oproepen. De voor u gekozen licht-scene treedt al inwerking zodra u de kamer betreedt, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen. Alles gaat automatisch uit zodra u de kamer weer verlaat, comfortabel en duurzaam.
Omgeving
Wormer, of formeel Wormer en Engewormer, is een voormalige zelfstandige gemeente in de Zaanstreek, in de provincie Noord-Holland. Het dorp ligt aan de oostzijde van de rivier de Zaan, tegenover Wormerveer, en vormt sinds 1991 samen met Jisp, Neck, Oostknollendam, Spijkerboor en Wijdewormer de gemeente Wormerland. Tot het dorp behoort ook de buurtschap Bartelsluis, dat op de grens is gelegen van het dorp en de Engewormer. Aan het Oosteinde verbindt Het Weiver de dorpen Wormer en Jisp met elkaar.
Wormerveer is onder meer bekend vanwege de windmolens, die vooral olie persten. Nog steeds is er olieverwerkende industrie aanwezig in Wormerveer. Mede door de oliemolens hebben de inwoners van Wormerveer de bijnaam Gladoren. Vanaf de ‘verstoming’ (rond 1850) kwamen de cacao- en chocolade-industrie, de rijstverwerking, de chemische industrie en (wat later) de grafische industrie sterk op. Daarnaast was in Wormerveer tot in de jaren negentig van de 20e eeuw de firma Koninklijke Wessanen (eertijds Wessanen & Laan) gevestigd (meel, olie, cacao en veevoeders). In de laatste decennia van de 20e eeuw verlieten veel bedrijven hun oorspronkelijke vestiging langs de Zaan, deels door opheffing en in enkel geval door verplaatsing naar de nieuw aangelegde, ruime industrieterreinen Molletjesveer en Noorderveld. Op deze terreinen vestigden zich daarnaast veel nieuwkomers. Wormerveer telt in de Zaanstreek, na Zaandam, het grootste aantal bedrijven.
Vroeger stond in Wormerveer een rosmolen en grutterij. De inventaris van dit gebouw is in de jaren 1926–1927 overgebracht naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Wormerveer had een overdekt zwembad (De Watering). Er zijn drie voetbalverenigingen (Fortuna, Saenden en Blauw-Wit).
De belangrijkste winkelconcentratie is langs de Zaanweg, de Marktstraat en het Marktplein. Op woensdag is er een grote weekmarkt in Wormerveer.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.