Toeristen Informatie Nederland

Valkenswaard is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Valkenswaard is een plek voor levensgenieters, voor natuurliefhebbers, voor funshoppers en culinaire fijnproevers, voor stappers, en voor sportievelingen. Ook voor de kinderen valt er genoeg te beleven. Valkenswaard heeft een verrassend veelzijdig voorzieningenniveau, zowel in sportief, sociaal, cultureel, als recreatief opzicht. De gemeente telt meer dan 30.000 inwoners en vormt met de dorpskernen Valkenswaard, Schaft. Dommelen, Borkel een Bourgondische gemeente in het hart van natuurpark De Groote Heide, op de Belgische grens.

Bezienswaardigheden in Valkenswaard

  • Het Nederlands Steendrukmuseum
  • Het Valkerij en Sigarenmakerij Museum
  • het Rijtuigenmuseum
  • Bunker Birkenhof
  • Op den Rösheuvel’
  • War Cemetery
  • Sint-Nicolaaskerk

In en om de gemeente staan schitterende natuurhuisjes  als uitvalbasis voor een geslaagde vakantie in Valkenswaard.

Kampeerders kunnen terecht op Camping Brugse Heide in Valkenswaard.

Valkenswaard wordt omringd door unieke, schitterende natuurgebieden zoals De Groote Heide, het Leenderbos, De Malpie, de beekdalen van de Tongelreep en de Dommel, De Plateaux-Hageven, De Drie Bruggen, de omgeving van de voormalige viskweekvijvers en de Strabrechtse Heide, met volop mogelijkheden om tot rust te komen, te wandelen of een heerlijke fietstocht te maken.

 

Winkelen in Valkenswaard

In Valkenswaard zijn diverse winkelcentra, deels overdekt en autovrij, waar winkelketens en unieke kleine winkels elkaar afwisselen. Het is heerlijk om door de winkelstraten slenteren, op jacht naar de beste koopjes. Iedere week op donderdag is er een grote warenmarkt op het marktplein, van 09.00 tot 17.00 uur, met een zeer uitgebreid aanbod. Al twee jaar achtereen beoordeeld als ‘beste weekmarkt van Brabant’!


Uitgaansleven in Valkenswaard

Valkenswaard staat in de regio bekend om haar bruisende uitgaansleven. Met name op de Markt van Valkenswaard bevindt zich een concentratie van horecagelegenheden en op de zogenaamde Statie zijn cafés en restaurants te vinden. Het uitgaansleven wordt gestimuleerd door tal van evenementen die het hele jaar door in Valkenswaard georganiseerd worden. Hiervan is het Bloemencorso Valkenswaard, dat elk jaar op de tweede zondag van september wordt gehouden, veruit het bekendste. Andere evenementen zijn de jaarlijkse kermis, eens in de twee jaar het internationale Vogelverschrikkersfestival en, sinds 2012, op eerste Pinksterdag, AmeeZing Valkenswaard op het Frans van Bestplantsoen.


Toeristen Informatie Punt Valkenswaard

Markt 19
5554 CA Valkenswaard