Menu
Menu
In een mooie omgeving hoort lekker eten. Daarom kunt u bij ‘t Goei Gevoel terecht voor heerlijke verse koffie, kraakverse broodjes, een gezonde salade of een verfrissend streekbiertje! En dat alles vers en ter plaatse bereid. Voor onze broodjes en andere gerechten gebruiken wij enkel kwaliteitsvolle ingrediënten. Kortom, voor ieder wat wils.
Het karaktervolle pand van ‘t Goei Gevoel valt dan meteen op. De bordeauxrode, huiselijke kleur zorgt ervoor dat zowel groot als klein zich bij ons thuis voelt. Kom vooral zelf even proeven van de sfeer!
Omgeving
Baarle-Nassau is een Nederlandse gemeente in de provincie Noord-Brabant, ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Tilburg. Baarle is het merkwaardigste dorp ter wereld: 30 stukjes België en Nederland die in elkaar verweven zijn. Op de kaart heet het Baarle-Nassau en Baarle-Hertog.
Baarle heeft een rijke culturele historie. De unieke situatie waarbij van oudsher Belgen en Nederlanders door elkaar heen wonen, leven en werken, geeft het dorp een internationaal karakter dat, in overeenstemming met de vele grillige enclavegrenzen, als een rode draad door alles heen loopt. Deze grensoverschrijdende diversiteit zie je terug in de vele culturele bezienswaardigheden die het dorp rijk is.
De meeste bezienswaardigheden in Baarle-Hertog-Nassau hebben te maken met de unieke grenssituatie. De bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen:
Grenspaal
Midden in het centrum, voor de St. Remigiuskerk, staat een grenspaal. Dit is een getrouwe kopie van de officiële grenspalen en is hier in 1976 geplaatst ter herinnering aan de officiële vaststelling van de grens tussen Nederland en België tussen grenspaal 214 en 215. Deze grenspaal staat symbool voor alle internationale kruispunten binnen de Baarles. Op deze grenspaal staan beide nummers vermeld en aan iedere kant is de nationale Leeuw afgebeeld.
Huis met 2 huisnummers
In Baarle geldt voor de inwoners de voordeurregel. Deze houdt in dat de plaats van de voordeur bepaalt in welke gemeente de bewoners van het pand zijn ingeschreven, en bij welke nutsvoorzieningen (telefoon en elektriciteit) men zich moet aansluiten. De plaats van de voordeur wordt aangegeven door de huisnummerbordjes, waarop de nationale driekleur is weergegeven.
Op Loveren vindt u een woning met twee huisnummers: het Belgische nummer 2 en het Nederlandse nummer 19. De grens loopt hier dwars door de voordeur. Rond de zestiende eeuw was hier Herberg De Swaen gevestigd.
Locatie: Loveren 2 en 19, Baarle-Hertog-Nassau
Plaquette
Recht tegenover de grenspaal ligt in de grenslijn een plaquette. Deze is hier in 1996 gelegd ter gelegenheid van de officiële vaststelling van de enclavegrenzen. Sindsdien zijn de enclavegrenzen ook officiële “rijksgrenzen”.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.