Menu
Menu
In Lieshout ligt het poppenmuseum Nostalgie. Je kunt hier genieten van de met zorg uitgekozen, uitzonderlijke collectie poppen. U vindt hier kleine poppen maar ook poppen die levensgroot zijn en van prachtige kleding zijn voorzien. Er zitten zeldzame poppen tussen en u kunt sommige poppen ook kopen. Voor €4,- kunt u het poppenmuseum bezoeken, dit is inclusief koffie, thee en iets lekkers. Let op: open op afspraak.
In een poppenmuseum kun je poppen van honderden jaren geleden vinden maar ook nieuwere poppen. Verder vind je in een poppenmuseum niet alleen maar de mooiste poppen, je vindt er ook de mooiste handgemaakte producten zoals kleine huisjes, winkeltjes of een oud café allemaal in het klein. Je kijkt vaak in een poppenmuseum je ogen uit! Het is fantastisch hoe alles gemaakt is, het lijkt namelijk veel op de echte wereld alleen dan een maatje kleiner.
Kinderen spelen al een heel aantal jaar met poppen, zo maken ze kennis met verschillende soorten levende wezens. Er zijn ontzettend veel verschillende poppen te vinden over de hele wereld, niet alleen poppen die op mensen lijken maar ook figuren uit tekenfilms. Tegenwoordig worden poppen vooral gezien als speelgoed, met als doelgroep de meisjes. Bij de meeste poppen kun je de kleding verwisselen, waardoor kinderen kennis maken met kleding. Poppen zijn uiteraard speelgoed, maar er zijn ook poppen te vinden in de sector amusement of religie.
Omgeving
Lieshout is een dorp en voormalige heerlijkheid in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van ‘s-Hertogenbosch. Lieshout maakt deel uit van de gemeente Laarbeek. Ten zuiden van de bebouwde kom van Lieshout loopt het Wilhelminakanaal waarlangs een fietspad is aangelegd. Het kanaal doorsnijdt de oude agrarische buurtschappen Deense Hoek en Achterbosch.
Vlak bij het Achterbosch ligt het natuurgebied de Ruweeuwsels, bestaande uit broekbos en een gradiënt naar een drogere omgeving. Het gebied is bekend om de uitbundig bloeiende Bosanemoon en de Grote muur, die zeldzaam zijn in deze regio. Het gebied wordt beheerd door het Brabants Landschap. Het is vrij toegankelijk.
Nog zuidelijker loopt de N615. Ten zuiden van deze weg ligt buurtschap ’t Hof; de plaats waar Lieshout ontstaan is. Richting Gerwen doorsnijdt de weg naaldhoutbossen waarmee de voormalige woeste gronden zijn beplant, de Molenheide. Het betreft hier een natuurgebied waarvan een deel in gebruik is als woonbos.
In het noorden van Lieshout bevindt zich de oude buurtschap Beemdkant en ten oosten van Lieshout, op de grens met Aarle-Rixtel en Beek en Donk, loopt de Goorloop. In 2007 werd daar een natuurontwikkelingsproject uitgevoerd.
Vanuit Lieshout zijn tochten uitgezet zoals het ‘Rondje Laarbeek’ en de ‘Pioniersroute’, een wandeltocht naar Mariahout en terug.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.