Menu
Menu
Klimbos Brabantse Wal in Bergen op Zoom is wat je noemt een dynamisch bos. Er is overal wat te doen en je raakt niet uitgekeken op het prachtige uitzicht. Het is gelegen in een openbaar bos, wat het een extra bijzondere beleving maakt. Klimmers, wandelaars en fietsers, alles vind je daar! Het Klimbos ligt 15 km van Roosendaal en 40 km vanaf Breda. Vlak gelegen naast het hostel Stay Okay. Ook vanuit Antwerpen is Klimbos Brabantse Wal goed te bereiken.
Een bezoek aan het Klimbos is een leuk dagje uit voor jong en oud. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen. Vanaf een minimale reikhoogte van 1.30m kun je al starten met de oranje routes in het Juniorbos. Ons adviesleeftijd is om vanaf 7 jaar te komen klimmen. Ook kinderen klimmen volledig zelfstandig. Het is een spannend avontuur waarbij ze hun eigen grenzen verleggen, maar vooral heel veel plezier hebben!
Als volwassene kun je mee klimmen met je kind of kleinkind, maar je kunt ook zelf aan de slag. Voor het volwassene bos heb je een minimale reikhoogte van 1.60m nodig. Elke route verschilt in niveau en hoogte. De groene route Discovery is mooi om mee te beginnen. Na de warming-up is de blauwe route Sensation met een hoogte van 6 tot 8 meter een leuke uitdaging. Kun je er geen genoeg van krijgen? Klim dan ook nog de rode route Emotion met een hoogte van 12 tot 16 meter.
Voor diegene die houden van een echte uitdaging adviseren we de zwarte route No Limit. Deze route gaat tot maar liefst 18 meter hoog. In totaal heb je 3,5 uur tijd om te klimmen, dus leef je van harte uit!
Voor de allerkleinste is er een Kabouterpad van 1,2 km. Met een rode puntmuts op volg je de Kabouterpaaltjes en voer je opdrachten uit. De knapzak met routebeschrijving en opdrachten zijn te huur bij onze kassa voor € 7,95. Per gezin/groepje heb je aan een knapzak genoeg. Aan het einde van de wandeling krijgen de kleine kabouters een leuk aandenken. Een ware ontdekking! In de periode april t/m oktober kunnen de knapzakjes gehuurd worden tijdens onze openingstijden.
Wil je de bosdieren op de Brabantse Wal beter leren kennen? Kies dan voor het Boswachterspad!
Openingstijden
Woensdag t/m vrijdag: 12.00 – 18.00 uur
Weekenden, feestdagen en schoolvakanties elke dag open: 10.00 – 18.00 uur
Een bezoek aan het Klimbos duurt ongeveer 3,5 uur.
Omgeving
Halverwege wereldsteden, daar waar Brabant Zeeland kust, ligt als eeuwenoude parel Bergen op Zoom. Bergen op Zoom is cultuur proeven, funshoppen en culinair genieten in een historische ambiance. Het uitgebreide en gevarieerde winkelaanbod in het compacte centrum met haar middeleeuwse straten en pleinen biedt velen uren winkelplezier. De smalle straatjes, oude pleintjes en eigenzinnige monumenten vertellen hier het verhaal van een rijk en bewogen verleden, dat al meer dan achthonderd jaar terug gaat. In het stadscentrum staan meer dan 800 monumenten, waarvan er ruim tweehonderd op de rijksmonumentenlijst staan.
Het oudste monument van de Markiezenstad is de Lievevrouwepoort, ook wel de Gevangenpoort genoemd. Het gebouw maakte deel uit van de vestingmuren rond de stad en deed later dienst als gevangenis. Rondom de Grote Markt zijn nog meer fraaie monumenten te zien: de Sint Gertrudiskerk met de Peperbus, stadsschouwburg De Maagd en het monumentale Stadhuis. De zinspreuk “Mille periculis supersum” (Duizend gevaren kom ik te boven) op het Oude Stadhuis, verwijst naar de oorlogen en bezettingen waar de stad door de eeuwen heen onder heeft geleden. In het Ravelijn Op den Zoom is het vestingverleden van de stad te zien. De ondergrondse gangen (de Kazematten) vormen de laatste overblijfselen van de vermaarde Bergse vesting, gebouwd door Menno van Coehoorn. De Synagoge, die tot stand kwam dankzij een schenking van Koning Willem I vertelt het Joodse verleden van Bergen op Zoom. Na de restauratie kwamen rituele baden tevoorschijn.
De parel van de stad is stadspaleis Het Markiezenhof. Het voormalige woonpaleis is ontstaan in de periode tussen 1485 en circa 1520, als resultaat van een aantal verbouwingen en uitbreidingen van het middeleeuwse hof van de heren en markiezen van Bergen op Zoom. De opdrachtgevers waren Jan II en Jan III van Glymes, vader en zoon, beiden heer van Bergen op Zoom. Aan het eind van de vijftiende eeuw was dit adellijke Brabantse geslacht in hoog aanzien gekomen.
De status die zij verworven hadden, wordt weerspiegeld in het paleisachtige karakter van het Markiezenhof. Het Markiezenhof heeft in de loop der tijd verschillende functies gehad, zo is het complex in het verleden gebruikt als adellijk woonpaleis, bestuurscentrum van het Markiezaat, militair hospitaal en kazerne. In 1968 besloot men het gebouw voor publiek open te stellen door er een museum van te maken. Op avontuur door dit uitgestrekte paleis met zijn vele zalen, kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen, krijg je een goed beeld van de geschiedenis van stad en regio.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.