Toeristen Informatie Nederland

Gemert - Bakel

Gemert-Bakel is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Peelrand en de Peelkern .Gemert-Bakel bestaat uit 7 Kerkdorpen. Gemert, Bakel, De Mortel, Handel, Elsendorp, De Rips en Milheeze. Ieder dorp heeft zijn eigen rijke historie. Elk dorp is hier uniek.

Bezienswaardigheden in Gemert - Bakel

  • Kasteel van Gemert: Het Kasteel van Gemert is een kasteel dat zich bevindt in het centrum van Gemert, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het kasteel is gelegen aan de “Kasteellaan”; deze laan komt uit op het “Ridderplein”.
  • Sint Willibrordus, molen te Bakel: De Sint Willibrordus molen is een in 1586 gebouwde, gesloten standerdmolen en is gedekt met eiken schaliën. Onder de luifel van de kap is een wijzerplaat geschilderd met de wijzerstand half elf. In 1893 is de molen 50 meter naar het westen verplaatst. De molen staat op Achter de Molen in Bakel.
  • Parochiehuis Bakel: Het Parochiehuis is eigentijds theater, ontmoetings- en vergadercentrum voor iedereen, voor alle gelegenheden.
  • Sint-Jans Onthoofdingkerk (Gemert): De kerk van Sint-Jans Onthoofding is een rooms-katholieke kerk in Gemert aan het Kerkepad en de Kerkstraat. De kerk bevindt zich nabij het centrum, ten noorden van het Kasteel van Gemert. Het is een neogotische kruiskerk met hoge fronttoren.
  • Sint-Willibrorduskerk (Bakel): De Sint-Willibrorduskerk in Bakel, Gemert-Bakel in Noord-Brabant. De voorloper van deze kerk werd voor 721 gesticht door Willibrord en werd gewijd aan Petrus, Paulus en Lambertus. Willibrord stichtte ook onder meer een kerk in Deurne.
  • Boerenbondsmuseum Gemert: Het Boerenbondsmuseum is een openluchtmuseum in de buurtschap Pandelaar bij Gemert dat het leven van de Noord-Brabantse boeren uit omstreeks 1900 uitbeeldt. Daartoe zijn een aantal gebouwen neergezet waaronder een smidse met travalje, een dorpscafé, een klompenmakerij, een wevershuisje en diverse boerderijgebouwen.

 

Overnachten in Gemert - Bakel

Wilt u langer verblijven omdat u nog niet alles heeft bezocht, dan kunt u overnachten in één van de vele accommodaties binnen de gemeente. Er zijn ook verschillende camperplaatsen – met en zonder voorzieningen – die verdeeld zijn binnen de gemeente om uw camper voor een kort verblijf neer te zetten. Bij Café Restaurant De Koksehoeve kan men bij het afnemen van een maaltijd gratis de camper parkeren. Verder zijn er diverse campings met camperplaatsen en voorzieningen.

Wandelen in Gemert - Bakel

Er zijn diverse wandelroutes  beschikbaar die u langs de mooiste plekjes in gemeente Gemert-Bakel en omgeving leiden. Vergelijkbaar met het fietsroutenetwerk kan de wandelaar ook zelf zijn route en afstand bepalen en loopt eenvoudig van knooppunt naar knooppunt. De wandelroutes zijn bewegwijzerd in beide richtingen en gaan door de natuur, langs bezienswaardigheden en via de gezellige dorpen. U kunt ook uw gps gebruiken om door de gemeente te wandelen. 

Winkelen in Gemert - Bakel

In de gemeente Gemert-Bakel wordt het winkelen een genot. Ook de kerkkdorpen Bakel, Handel, Milheeze, De Rips en Elsendorp beschikken over een supermarkt/levensmiddelenwinkel en enkele speciaalzaken. De wekelijkse koopavond in Gemert-Bakel is op vrijdag tot 21.00 uur. Op de gezellige weekmarkt in Gemert-Bakel kun je voordelig winkelen. Op de warenmarkten vindt u een diversiteit aan kraampjes met o.a. kleding, bloemen en heerlijke verse producten. Maar in de kerkdorpen Bakel, De Mortel, De Rips , Elsendorp, Handel en Milheeze wordt ook regelmatig een rommelmarkt, vlooienmarkt, braderie of brocante markt georganiseerd. 

Uitgaansleven in Gemert -Bakel

In de gemeente is het prima vertoeven voor jong en oud. Er zijn genoeg café’s, restaurants met evenementen, er is livemuziek, een uitgaanscentrum, en er kan gedanst worden. Enkele tips:

Café Gij & Ik ligt aan het Ridderplein in het Gemert. U kunt plaatsnemen op het terras op het plein tegenover het kasteel of u kunt gezellig en knus binnen genieten. Bij Gij & Ik proost u met elkaar op het leven. Gij & Ik. Samen. Proost! Café Gij & Ik Gemert staat bekend om het ruime aanbod speciale bieren. Ook voor de lekkerste cocktails, koffie specialiteiten, lunchgerechten, borrelplanken of een avondhap kunt u bij Café Gij& Ik terecht. 

De Weijerij te Milheeze herbergt naast een gezellig, sfeervol Café, Bierhois en grote Zaal, ook nog een Biertuin met Brouwerij. Naast de reguliere Feesten op maat (tot wel 400 personen), heeft de Weijerij ook zelf een 11-tal Themafeesten ontwikkeld. Geheel in sfeer zij het Italiaans, Casino, Bourgondisch, Speurtochten met Knapzak, XL-Games etc. Kortom, een breed scala aan activiteiten.

Time Out is een uitgaanscentrum in Gemert. Met een capaciteit van 5.000 personen, is Time Out de grootste discotheek van Nederland

Café ’t Hart, Recht tegenover de R.K. Kerk Onze Lieve Vrouwe vindt u dit gezellige, bruine dorpscafé met een groot buitenterras. Hier kunt u genieten van een kop koffie of een goede lunch, zowel in de zomer- als wintermaanden. Ook staat het café bekend om Oma’s appelgebak en het plankje peelkoffie.

Toeristen Informatie Punt Gemert - Bakel

Het TIP is gelegen in een historisch pandje aan het Ridderplein in Gemert. Hier kunt u terecht voor vragen over Gemert en omgeving. Hier wordt u geïnspireerd en enthousiast gemaakt. Of het nu gaat om ideeën voor uitstapjes, een plattegrond, (elektrische) fiets-, scooter- of roltoelverhuur of tips voor een bijzonder winkeltje of goede eetgelegenheid, u vindt hier antwoorden op uw vragen.