Menu
Menu
U gaat gegarandeerd een heerlijk verblijf tegemoet in deze bijzondere, gerestaureerde, oude boerderij in Liempde. Zodra u het ruim opgezette terrein betreedt, proeft u direct de gezellige Brabantse sfeer van vroeger. Naast deze accommodatie vindt u op het erf ook een cultuurhistorische boerderij in echte Brabantse sferen. Natuurgebied De Scheeken en Landgoed Velder liggen op een kleine afstand van het appartement en u bevindt zich op slechts enkele minuten van het centrum van Liempde. Gedurende de lente- en zomermaanden ervaart u het écht Brabantse boerenleven met fruitbomen en scharrelkippen vanuit de tuinstoelen die al voor u klaarstaan.
Indeling
Alle voorzieningen bevinden zich op de begane grond, zoals de slaap- en zitruimte, keuken, badkamer met douche en toilet. De woning is voorzien van airco, mechanische luchtverversing en vloerverwarming. De slaapruimte heeft van twee éénpersoons boxspringbedden. (Er kan een derde bed worden bijgeplaatst) De keuken is compleet ingericht met ondermeer inductie kookplaat, koelkast met vriesvakje, filter koffiezetapparaat, combi-magnetron en vaatwasser. Natuurlijk ontbreken een tv, een radio/cd-speler, een uitgebreide boekencollectie en diverse gezelschapsspelletjes niet. Een internetaansluiting en WIFI zijn beschikbaar.
Buiten is er een heerlijk terras met tuinmeubelen.
Omgeving
Liempde is een dorp in de provincie Noord-Brabant, gelegen in de Meierij van ‘s-Hertogenbosch. Ondanks voorkeur voor fusie met de gemeente Sint-Oedenrode, ging Liempde in 1996 op in de gemeente Boxtel. Het gebied van de voormalige gemeente heeft circa 4.780 inwoners. Naast de kern Liempde zijn er enkele gehuchten die ook tot de voormalige gemeente behoorden, te weten Vrilkhoven, Kasteren, Den Berg en Hezelaar.
De dorpskern is vrij gaaf gebleven. De directe omgeving, het dal van de Dommel, is zeer schilderachtig.
Het dorp heeft een aantal rijks- en gemeentelijke monumenten, een aantal oude langgevelboerderijen, twee beschermde dorpsgezichten (omgeving Raadhuisplein en kerk/Kapelstraat) en een zeer oude duiventoren (In het gehucht Kasteren). Het is een typisch esdorp, er zijn verschillende op dekzandruggen gelegen akkercomplexen met een dik plaggendek, weidegebieden, en voormalige heidevelden. Veldnamen als Kerkheiseweg en Heideweg herinneren daar nu nog aan.
Tot in de 18e eeuw werd het gebied van Liempde afgebakend door negen grenspalen. De Paal bij de Leemputten, tussen Boxtel en Liempde, is bewaard gebleven en bevindt zich aan de Gemondesestraat. Een tweede paal (niet compleet) is te vinden aan de Eindhovenseweg/Oude Rijksweg nabij de Blauw Hoef. De Leemputten of Leemkuilen zijn genoemd naar het winnen van leem, dat al sedert de 14e eeuw gedocumenteerd is. Van de leem werden stenen vervaardigd.
Liempde is een levendig dorp waar gedurende het hele jaar veel evenementen plaatsvinden. Trefpunt voor toeristen en andere bezoekers is ontmoetings- en bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, dat midden in het dorp ligt. Daar is alle informatie te vinden over wandel- en fietsroutes, eetgelegenheden en overnachtingsmogelijkheden.
Het huisje is perfect. Koel, als je de gordijnen dicht houd heb je de airco niet eens nodig. Bedden opgemaakt, voldoende bad linnen en theedoeken aanwezig. Er is zelfs aan voorraad koffie, thee, suiker en melk gedacht! Het is met recht een heerlijk huisje!