Wij koken en leven op het ritme van de seizoenen. Dat wat het landgoed ons biedt, vindt u vers op uw bord terug. De groenten en kruiden zijn biologisch en telen we zelf en de dieren scharrelen vrij rond op ons landgoed. We zijn boer, slager en kok ineen.
Bij Heerdeberg kiezen we er bewust voor om oude gebruiken op een eigentijdse manier te herintroduceren. U vindt op ons menu biefstuk, sukade, buikspek en bloedworst. Maar misschien in onze zacht gegaarde longrib wel het meest populair. We houden niet van verspilling en gebruiken het hele dier. Bij ons kunt u zich dus ook laten verrassen door gerechten bereid met ondergewaardeerde producten als beenmerg of lever. Bekijk hier de menukaart.
Openingstijden
Geopend: wo t/m zo van 12.00 – 22.00 uur
(keuken open tot 21.00 uur)
Omgeving
Cadier en Keer is een Zuid-Limburgs (Nederland) dorp in de gemeente Eijsden-Margraten. Het dorp ligt aan de provinciale weg tussen Maastricht, Gulpen en Vaals (de N278). Door de ligging dicht bij Maastricht is het vooral een forensendorp. Het dorp heeft zich sinds de jaren 1960 hoofdzakelijk ten noorden van de N278 ontwikkeld. Naburige plaatsen zijn Margraten, Berg en Terblijt en Bemelen.
Het dorp ligt op het Plateau van Margraten, dat ten zuiden van het dorp ingesneden wordt door het droogdal Dorregrubbe en ten noorden door het droogdal Sibbersloot. Het landelijk gebied rondom Cadier en Keer vormt, vanaf Maastricht komend, de entree naar het Zuid-Limburgse Heuvelland, met een riant panorama op Maastricht en het Maasdal.
Het oudste monumentale gebouw is de 12e-eeuwse kerktoren van de parochiekerk. Het bijbehorende kerkgebouw is in de jaren 1950 afgebroken en vervangen door de huidige Heilige Kruisverheffingskerk. Bij de kerk staat een in 1928 opgericht Heilig Hartbeeld.
De diverse kloosters en katholieke instellingen, deels ook geklasseerd als rijksmonument, worden beschreven onder het lemma van de nabijgelegen buurtschap Berg. Bij het dorp bevinden zich twee Lourdesgrotten.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.