Toeristen Informatie Nederland

Kerkrade

Kerkrade is een Nederlandse gemeente in de Oostelijke Mijnstreek in Zuid-Limburg. Aangrenzende gemeentes zijn onder andere Heerlen en Landgraaf en de Duitse gemeentes Herzogenrath en Aken. Kerkrade bestaat uit de gelijknamige plaats Kerkrade, en uit de kernen Eygelshoven, Kaalheide, Spekholzerheide, Terwinselen, Chèvremont en Bleijerheide. Kerkrade is een stad met aantrekkingskracht! Een stad met een grote variatie aan evenementen, attracties en bezienswaardigheden. Een stad ook waar prachtige én bijzonder verrassende natuur binnen handbereik ligt. In Kerkrade is van alles te beleven!

Bezienswaardigheden in Kerkrade

GaiaZOO: een dierentuin gelegen in Kerkrade

Abdij Rolduc:  Rolduc behoort tot de top 100 Unesco monumenten in Nederland

Discovery Center Continium: In dit museum draait alles om de aarde, wetenschap, techniek en ontwerp

Roda JC Kerkrade: Roda JC Kerkrade is een Nederlandse voetbalclub gevestigd in Kerkrade

Stoomtrein ZLSM: De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij is een stichting die de stoomtreindienst exploiteert op de spoorlijn tussen Kerkrade en Schin op Geul, een toeristische spoorweg, onder de museumnaam Miljoenenlijn.

Park Gravenrode: Park Gravenrode is een aanduiding en werknaam voor de zone op het grensgebied van de gemeenten Landgraaf en Kerkrade. Vanaf de jaren ’90 van de 20e eeuw worden hier toeristische activiteiten ontwikkeld en sindsdien geldt Park Gravenrode als overkoepelende naam voor al die projecten.

Schacht Nulland: De oudste steenkolenmijn van Nederland. Het is de enige mijnschacht in Nederland die op zijn originele plaats is blijven staan

Kasteel Erenstein: Kasteel Erenstein ligt ten noorden van buurtschap Ham in de gemeente Kerkrade 

Baalserbruggermolen: De Baalsbruggermolen was een watermolen in het noordoosten van Kerkrade 

Botanischee: De Botanische Tuin Kerkrade is een botanische tuin die in 1938 is opgericht. De tuin beslaat 1,5 hectare en vertegenwoordigt 195 plantenfamilies.

Theater Kerkrade: Theater Kerkrade in Kerkrade, voorheen het Wijngrachttheater, is een van de twee theaters die samen de groep Parkstad Limburg Theaters vormen.

Parkstad Limburg Stadion

Het Parkstad Limburg Stadion is in 2000 opgeleverd als vervanging van het stadion Kaalheide. Het is het thuisstadion van voetbalclub Roda JC Kerkrade. Het stadion heeft 19.979 zitplaatsen, 2.500 business-seats en 24 skyboxen. Het gebouw wordt ook gebruikt voor evenementen zoals het Wereld Muziek Concours. Het Wereld Muziek Concours, afgekort WMC, is een internationaal muziekfestival dat sinds 1951 vierjaarlijks in Kerkrade wordt gehouden.

Wandelen in Kerkrade

Een verrassende wandeling door het stadshart of heerlijk onthaasten in de Anstelvallei en het Wormdal. Beekdalen, bospartijen en monumentale gebouwen wisselen elkaar af. Er zijn korte én langere wandelroutes, dus voor ieder wat wils!

Fietsen in Kerkrade

Kerkrade heeft een fietsroutenetwerk dat gebaseerd is op het Knooppuntensysteem. De gemeenten Kerkrade, Landgraaf, Übach-Palenberg en Herzogenrath hebben de Wormdalroute/Wurmtalroute ontwikkeld. In dat Wormdal ligt onder andere de Baalsbruggermolen.
De Baalsbruggermolen was een watermolen in het noordoosten van Kerkrade. De watermolen staat aan de Baalsbruggerweg op de Worm die ter plaatse de grens vormt tussen Nederland en Duitsland.

Winkelen in Kerkrade

Winkelcentrum “Orlandopassage” is een veelzijdig en grotendeels overdekt winkelcentrum in het stadshart van Kerkrade gelegen op een A1 locatie. Het geheel omvat een variété aan fraaie winkels met eigen parkeergelegenheid. Het winkelcentrum beschikt over een ondergrondse parkeergarage en een parkeerterrein aan de achterzijde waar men het eerste uur gratis kan parkeren, daarna tegen een scherp gereduceerd tarief. De aanwezige parkeergarage biedt 69 parkeerplaatsen en het plein 88. Voorts zijn er diverse parkeergelegenheden in en rond het centrum gelegen waar men met een parkeerschijf of tegen voornoemde voorwaarden kan parkeren.

Toeristen Informatie punt Kerkrade

U vind het TIP Kerkrade:

Theaterplein 30
Kerkrade

Openingstijden:
Maandag van 13.00-18.00 uur geopend.
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur geopend.
Zaterdag van 10.00-14.00 uur geopend.
Zondag: gesloten.