In het Limburgse Elsloo vind u het schitterende Kasteel Restaurant Elsloo. Ervaar de warme sfeer en de veelzijdigheid van het weldadige zuiden, de rust van de natuur en de bevlogenheid van de regio. Geniet in het sfeerrijke kasteel van een goed glas wijn, een heerlijk gerecht, een sfeervolle overnachting, een stijlvolle bijeenkomst of een onvergetelijk feest. Kom en laat u verleiden door de rust, de verwennerij en de ambiance. Met pure smaken en eerlijke ingrediënten beproeven wij de Frans-mediterrane keuken en laten u à la carte kiezen voor gerechten die u mogen verrassen. Ons menu volgt de seizoenen en zo halen wij het lekkerste, het beste en het gezondste uit wat de jaargetijden ons te bieden hebben. Dagelijks vers natuurlijk.
Ons team werkt met passie, gevoel en bezieling om uw gerechten een uitgesproken en uitgebalanceerde smaak te geven. Wij willen u verrassen met een mix van klassieke en moderne invloeden én onze eigen creativiteit en kennis.
Voor ons is het heel natuurlijk dat we zoveel mogelijk produkten gebruiken met een biologische afkomst. Wij gunnen elk leven een goed leven. Onze kip mag met recht een ‘poulet noir label rouge scharrelkip’ heten en dat verschil, dát proef je.
Heeft u last van een voedselallergie? Bent u aan een streng dieet gebonden? Of zweert u bij vegetarische gerechten? Als we uw wensen tijdig kennen, houden we er graag rekening mee.
Openingstijden lunch en dineren
Lunch van maandag t/m zaterdag
Restaurantkaart van 12 – 14.30u (reservering gewenst)
Kleine lunchkaart van 12 – 17u (reservering niet mogelijk)
Diner van maandag t/m zaterdag
Restaurantkaart van 18 – 21u (reservering gewenst)
Zondagen
Restaurantkaart doorlopend 12 – 20.30u (reservering gewenst)
Kleine lunchkaart van 12 – 17u (reservering niet mogelijk)
Omgeving
Elsloo is een dorp aan de Maas en het Julianakanaal in de gemeente Stein in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. Elsloo ligt op een steilrand langs het Maasdal. Het Julianakanaal en parallel daaraan de Maas vormen de westkant. De Dorpsstraat loopt steil omhoog tot ruim 70 meter. Hoewel de omgeving in noordelijke (Stein) en oostelijke (Beek) richting grotendeels volgebouwd is, is de omgeving in zuidelijke richting bijzonder mooi. Hier ligt het kasteelpark van Kasteel Elsloo met de Slakbeek en de Hemelbeek, een heemtuin, vijvers, een theekoepel, exotische bomen, ornamenten en dergelijke. Er zijn aanzienlijke hoogteverschillen en vanaf de hoogte heeft men uitzicht over het Maasdal en het Kempens Plateau en de terrils aan de Belgische zijde van de Maas. Het park gaat geleidelijk over in het Bunderbos, een hellingbos waar de Hemelbeek ontspringt, en via een moerasgebied in noordelijke richting naar het park stroomt om vervolgens in de Maas uit te monden.
Verder naar het oosten vindt men het Centraal Plateau, met hoogten tot ongeveer 105 meter. Dit is een vlak landbouwgebied op löss, waarin zich ook enkele holle wegen bevinden.
Winkels en horeca zijn te vinden in de omgeving van het Dorine Verschurenplein, in het nieuwere deel van Elsloo.
Oostelijk van het dorp ligt het station Beek-Elsloo aan de spoorlijn van Maastricht naar Sittard, precies tussen de dorpen Beek en Elsloo in. De fysieke scheiding tussen de bebouwing van beide dorpen wordt deels door deze spoorlijn en de autosnelweg A2 gevormd.
Een jaarlijks terugkerend muziekfestijn in Elsloo is Conincx Pop. Deze muzikale happening vond voor het eerst in 1983 plaats. Het evenement vindt plaats op de locatie die bekendstaat als “Maasoever”, waar men in het verleden met een voetveer naar de overkant (België) kon varen. In de volksmond wordt de locatie ook wel aangeduid met “aan het auwt vaer”.
De finish van de Amstel Gold Race was in 1968 in Elsloo. In een aantal edities liep het parcours van de wielerklassieker vrij snel na de start (in Maastricht) door Elsloo, waarna de renners de Maasberg moesten beklimmen.
Wandelen in Elsloo
Schilderachtige Maaslandse huizen met spekbanden en hardstenen raamomlijstingen, hier en daar zelfs nog een gebouw met vakwerk. Weelderig begroeide hellingen en lieflijk kabbelende beekjes die hun weg naar de rivier zoeken. De route loodst je door het Urdal ten noorden van Elsloo langs de beek en via een holle weg naar het Julianakanaal, om je te laten genieten van de groene omgeving rond het mooie oude Elsloo ‘op den Berg’. Welke berg? De Maasberg, bikkelhellinkje voor wielerfanaten, compleet met kasseien! Als toetje volgen dan nog het royaal bemeten Kasteel Elsloo met zijn romantische kasteelpark en het Elsloërbos, het steilste hellingbos van ons land.
Route informatie
Route lengte: ca. 8 km
Duur van de route: ca. 2 uur
Routebeschrijving
• Vanaf de parkeerplaats links van de Mariakerk de straat inlopen (Dorine Verschureplein). Splitsing rechts aanhouden, Bandkeramiekerstraat. Weg rechtdoor blijven volgen, wordt Heiveldstraat, later Aronskerk, dan Meidoorn.
• Einde rechtsaf, Aronskelk en meteen op woonerf met bomen linksaf (tegenover Bosrank) en op het eind groengebied in. Direct rechtsaf vóór de steenkorven (bordje Regenwaterbuffer Elserveld), smal pad omlaag door de waterbuffer. Eerste pad links, langs de bovenrand van de waterbuffer. Rechtdoor, langs tweede waterbuffer. Op het einde rechts het trapje af en beneden linksaf.
• Zijpad negeren. Grindpad wordt breder, kruising rechtdoor, het pad langs de Meeldertvloedgraaf (beek aan rechterhand). Op asfaltweggetje rechtsaf en meteen linksaf door houten hekje, Regenwaterberging Pasveersloot.
• Asfaltpad linksom volgen (ca. 350 m). Gaat na bocht over in zandpad, hekje door en linksaf (blauw paaltje). Pad gaat over een holle weg. Wordt daarna een tweesporige veldweg. Verkeersweg oversteken (blauw paaltje). Hekje door, rechtsaf zandpad. Je wandelt nu op de de Scharberg. Aan het eind weer een hekje door en via het fietspad linksaf omlaag. Einde linksaf halfverhard pad langs het Julianakanaal.
• Na 1 km bij de brug linksaf, trap omhoog. Op de asfaltweg rechtsaf. In Elsloo rechtsaf, Julianastraat. Voor de grote Maaskei (‘Dikke Stein’) rechtsaf. Rechts om de Sint-Augustinuskerk heen en met de bocht mee naar links, Op den Berg.
• Langs Streekmuseum Elsloo en meteen daarna scherp rechtsaf de kasseienhelling omlaag: de Maasberg (onderaan staat rechts het Wielermonument). Bocht naar links volgen en langs het Kasteel Elsloo. Na de P linksaf kasteelbrug over en meteen rechtsaf, het kasteelpark in.
• Door hekje en pad langs de vijver volgen. Na 3e vlonder (kruising van beekje) op de splitsing rechts aanhouden (rood paaltje). Over vlonderpad met twee bankjes. Ca. 20 m voor houten hek linksaf de trap omhoog (rood paaltje) – pittige klim!
• Bovenaan rechtdoor. Na 75 m op splitsing rechts aanhouden. Je gaat nu boven over het Terhagerpötje. (Kijk ook even onder het bruggetje naar de romantische vormgeving en het pad waar het ‘gewone volk’ naar de beek liep.)
• Het pad gaat omhoog. Boven bij het grasveld met de fruitbomen meteen scherp linksaf. Het pad voert langs het theehuisje, met fraai uitzicht over het kasteelpark, het Julianakanaal en de Maas.
• Aan het einde van het pad rechtsaf (rood paaltje). Op viersprong linksaf, trap omlaag (rood paaltje) en trap omhoog. Bovenaan door het hekje het kasteelbos uit en linksaf (Kaakstraat).
• Einde rechtsaf, langs de Kapel aan de Kaak en de waterpomp, Dorpsstraat/Raadhuisstraat. Op de kruising met Christusbeeld rechtdoor, Aan ’t Brikkewerk. Na 600 m met de bocht mee naar links, Stationsstraat. Je bent nu weer op het Dorine Verschureplein.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.