Menu
Menu
De Geulhemermolen ligt in het slaperige dorpje Geulhem, dicht bij Maastricht en het toeristenplaatsje Valkenburg. Maar ook Heerlen en Aachen zijn op een half uurtje rijden heel goed bereikbaar. De molen ligt ver genoeg van deze steden af om optimaal van de ruimte en dorpse gezelligheid te genieten van het Limburgse Heuvelland, met zijn kenmerkende glooiende landschap en adembenemende natuur. De Geulhemermolen is een begrip in de wijde regio. Sinds jaar en dag komen lokale, regionale en toeristische bezoekers in ‘de Meule’ voor een hapje en een drankje op het terras of binnen. Gelegen aan de voet van de Geulhemerberg, is onze herberg een bijzonder geliefde pleisterplaats voor wandelaars en fietsers. Sinds 2015 is Henri Hochstenbag de eigenaar en uitbater van de Geulhemermolen. Naast de herberg is hij tevens eigenaar van Café In Den Ouden Vogelstruys in Maastricht.
Dagelijks kunt u bij ons aanschuiven voor een lunch of diner. De lokaal getinte menukaart en de authentieke sfeer maken eten bij ‘ De Meule’ een bijzondere belevenis. Verken onze menukaart of reserveer direct een tafeltje en kom zelf proeven van onze keuken en de karakteristieke sfeer.
De gerechten op onze menukaart zijn geïnspireerd op de franse bistrokeuken. De knipoog naar de Limburgse invloeden zijn onmiskenbaar. Het resultaat? Een gevarieerde kaart met eerlijke gerechten. Geen poespas, maar wel lekker. Eet smakelijk alvast!
Omgeving
Berg en Terblijt is een voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Limburg. De gemeente bestond uit de kernen Berg, Terblijt, Vilt en Geulhem. Ze werd opgeheven bij de gemeentelijke herindeling van Zuid-Limburg in 1982 en werd toen samengevoegd met Valkenburg-Houthem, waarmee de huidige gemeente Valkenburg aan de Geul ontstond.
In de omgeving van Berg en Terblijt treffen we, naast veel natuurschoon, de Geulhemmergroeve en de grotwoningen aan. Deze grotwoningen zijn nog tot 1931 bewoond geweest. Bewoners waren de blokbrekers, mensen die dag in dag uit grote blokken mergel zaagden. Momenteel zijn deze blokbrekers nog actief, alleen wordt de gewonnen mergel niet meer voor de bouw, maar voor restauratiedoeleinden gebruikt. De Geulhemmergroeve is alleen voor groepen op aanvraag te bezoeken.
Het sociale leven is nog zeer traditioneel ingesteld wat merkbaar is aan de verenigingen, schutterijen, harmonieën, kerkkoren, scouting, sport-, toneel- en carnavalsverenigingen. “Jaarlijkse volksactiviteiten” zijn de sacramentsprocessie en de kermis. Voor de toerist is er jaarlijks een Amstel Gold Race en de Heuvelland fiets- en wandelvierdaagse.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.