Camping De Gronselenput in Wijlre is een kleine, kindvriendelijke camping met een groot overzichtelijke speelterrein die ligt aan de rivier. Hier kun je helemaal tot rust komen. De kinderen kunnen veilig hun gang gaan, want het terrein van de camping is autovrij. De streek is erg in trek bij wandelaars en via het wandelpad dat langs de camping loopt ga je zo de Keuterberg op. Uitstapjes naar België, Duitsland of Maastricht worden aanbevolen. Vind je een dagje met de kids naar de dierentuin leuk? ga dan zeker naar de Gaia Zoo in Kerkrade. Dat is een mooi aangelegde dierentuin met veel groen, natuurlijke verblijven en voor de afwisseling speeltuinen. Maar ook plaatsen zoals Valkenburg, Margraten, Gulpen, Maastricht en Vaals zijn goed te bereiken.
Voorzieningen
o leuke natuurlijke speeltoestellen
o volleybalveld en tafeltennistafels
o volop ruimte voor de kids
o animatieprogramma in het hoogseizoen
o leuke bar en gezellig terras
o mini winkeltje met broodjesservice
o warme snacks (tosti’s en pizza’s)
o gratis warm douchen, warm sanitair
o wasmachine, centrifuge en wasdroger
Camperplaatsen
Op een hardere ondergrond, dichterbij de in- en uitgang van de camping zijn 7 ruime plekken voor campers. Ook hier 10 ampère.
Omgeving
Wijlre is een kerkdorp in de gemeente Gulpen-Wittem, in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg. Het dorp ligt in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Door het dorp stroomt het riviertje de Geul. De hoogte van het dorp bedraagt ongeveer 100 meter. Aan de westzijde van het dal liggen enkele hellingbossen op de rand van het Plateau van Margraten, hier vindt men onder meer de gele anemoon. Aan de oostzijde ligt op de zuidwestelijke rand van het Plateau van Ubachsberg het Eyserbos.
Erfgoed en bezienswaardigheden
Kasteel Wijlre dateert uit de 17e eeuw. Het werd gebouwd door de heren van Wachtendonck. In de tuin van het kasteel bevindt zich het zogenaamde Hedge House, een modern vormgegeven paviljoen ontworpen door de architect Wiel Arets dat onderdak biedt aan een orchideeënkas, een oranjerie, een kippenhok en een expositieruimte. Het kasteel wordt nog steeds particulier bewoond. Het bijhorende Hedge House, het Koetshuis, de tuin en het park zijn publiekelijk toegankelijk. De stichting buitenplaats Kasteel Wijlre is verantwoordelijk voor het behoud en beheer van de buitenplaats. Het tentoonstellingsprogramma wordt samengesteld door het Maastrichtse Bonnefantenmuseum.
De kerk van Wijlre is gewijd aan de heilige Gertrudis van Nijvel en dateert uit de 13e eeuw. De kerk werd in 1835 herbouwd in Dorische stijl door Alois Klausener uit Aken. Aan het eind van de 19e eeuw vergrootte Pierre Cuypers de kerk. In 1925 werd het kerkgebouw vergroot door architect J.H.H. van Groenendael. De inventaris is gedeeltelijk in Lodewijk XVI-stijl.
De watermolen “Molen Otten” op de Geul bestond al in de 13e eeuw.
Kasteel Cartils
Diverse vakwerkhuizen, meest 18e-eeuws.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.