Deze vrijstaande vakantiewoningvan circa 340 m2 beschikt over een ruime en lichte woonkamer met een zit- en eethoek met televisie. De luxe open keuken is voorzien van twee koelkasten met vriesvak, een 10-pits inductie kookplaat, twee filterkoffiezetapparaten, twee vaatwassers, een combi-oven met magnetron en een extra oven.
De woning telt maar liefst tien slaapkamers, waarvan twee op de begane grond met een tweepersoonsboxspring met een gedeelde badkamer met wastafel, inloopdouche en toilet. Op de eerste verdieping zijn zes slaapkamers. Hier beschikken twee slaapkamers over een tweepersoonsboxspring met een en-suite badkamer met wastafel en inloopdouche. In de andere vier slaapkamers staan twee eenpersoonsboxsprings. Verder zijn er op de eerste verdieping twee luxe badkamers aanwezig, één met wastafel, inloopdouche én sauna en één met wastafel én ligbad. Boven aan de trap bevindt zich een veiligheidshekje voor kinderen. De tweede verdieping heeft twee slaapkamers met twee eenpersoonsboxsprings en een gedeelde badkamer met wastafel en inloopdouche. De begane grond beschikt over een separaat toilet. Op de eerste verdieping zijn twee separate toiletten aanwezig. De inpandige berging beschikt over een was-droogcombinatie.
Buiten is er een overdekt terras met tuinmeubilair. Er is ruimte voor vijf auto’s op de parkeerplaats naast het huis. Gratis WiFi in de gehele woning. Door bij een boeking je voorkeuren op te geven, zijn er extra faciliteiten bij te boeken. Denk bijvoorbeeld aan een terrasheater.
Omgeving
Thorn is een stad in de gemeente Maasgouw, in de Nederlandse provincie Limburg. Het is gelegen ten noordoosten van de Belgische plaats Kessenich, ten (zuid)oosten van Ittervoort en ten westen van Wessem. . Vanuit het park ontdekt u op korte afstand de internationale mix van kunst, cultuur en natuur die de regio te bieden heeft. En het is één van de weinige vakantieparken met in de achtertuin grote steden en natuurgebieden in zowel Nederland, België als Duitsland. Kortom: een heerlijke uitvalsbasis om deze grensregio te ontdekken!
Vanuit het park ontdekt u op korte afstand de internationale mix van kunst, cultuur en natuur die de regio te bieden heeft. En het is één van de weinige vakantieparken met in de achtertuin grote steden en natuurgebieden in zowel Nederland, België als Duitsland. Kortom: een heerlijke uitvalsbasis om deze grensregio te ontdekken!
De kern als geheel, met zijn statige witte huizen, is een beschermd stadsgezicht. De straten zijn met Maaskeien geplaveid. Het stadje bevat een groot aantal rijksmonumenten.
De Sint-Michaëlkerk of Stiftskerk in Thorn is een parochiekerk waarvan de delen grotendeels uit de 14e eeuw stammen. Het was de stiftskerk van de Benedictijner Rijksabdij in Thorn. Het is een gotische kruisbasiliek met een oostelijke crypte onder de kruising en het koor. Er is een verhoogd “vorstinnekoor” in het zuidelijke dwarspand dat ooit dicht bij het paleis van de abdis lag. De onderbouw van de toren is een restant van het westwerk van de oudere romaanse kerk. Na de opheffing van het klooster in 1797 werd de oude parochiekerk gesloopt en nam de gemeente deze kerk in gebruik. De beroemde neogotische architect P.J.H. Cuypers restaureerde in de 19e eeuw de kerk. Cuypers liet de oostelijke kapellen slopen en verhoogde de toren. In de nabijheid van de kerk staat een Heilig Hartbeeld uit 1925.
De Abdij van Thorn werd na 1797 gesloopt. Enkele overblijfselen zijn: Een 16e-eeuwse laatgotische muur aan de Hofstraat die mogelijk een restant is van het paleis van de abdis; de puntgevel van de schuur aan Hofstraat 10; de voormalige abdijkeuken (Hofferkeuken) aan Hofstraat 12; delen van de immuniteitsmuur aan Kloosterberg en Wijngaard; een van de zeven immuniteitspoorten aan de Kloosterberg; de boerderij aan Hofstraat 14 die fungeerde als neerhof.
Het voormalig Begijnhof, aan Kloosterberg 1.
Diverse kanunnikenhuizen
Het voormalig Munthuis aan Daalstraat 3. Thorn verkreeg in de 10e eeuw muntrecht, wat in 1582 officieel werd opgeheven, maar tot in de 17e eeuw hebben de abdissen nog munten geslagen. Het huidige huis heeft een 18e-eeuws aanzien.
De Oude School aan Hofstraat 4-6 werd opgericht in 1701, toen de kloosterschool te klein werd. Het gebouw heeft twee naast elkaar gelegen puntgevels.
De Kraekermolen, een voormalige watermolen uit 1880.
Molenromp Zeldenrust.
De Grote Hegge, aan Waterstraat 9, een voormalig omgracht herenhuis.
Huis Groenenberg, aan Onder de Bomen 2, een voormalig omgracht herenhuis.
Een groot aantal woonhuizen, zoals Daalstraat 5 (1627); Hofstraat 3 (1688); Hoogstraat 34 (1714); Hoogstraat 12-14 (mogelijk 18e-eeuwse kern, vensters gewijzigd in 1860); Hofstraat 1; Daalstraat 9; Bogenstraat 17 (alle drie met mogelijk 18e-eeuwse kern); Hoogstraat 15 (18e-eeuwse gevel); Trippaardstraat 3 (1739); Bogenstraat 16 (1664), waar Elisabeth van Manderscheidt-Blanckenheim een christelijk leerhuis (godsdienstschool) stichtte; Bogenstraat 24 (1751); Bogenstraat 4 en 18 (18e-eeuwse topgevels).
Een aantal historische langgevelboerderijen, zoals Segershof 1 (Zegershof, uit 1899); Wijngaard 3 (mogelijk 16e-eeuwse kern); Bogenstraat 11 (17e eeuw); Waterstraat 1, 3 en 5 (19e-eeuws); Trippaardstraat 5; Holstraat 13-15 (1871); Wal 16 (1866).
Pomp aan Bogenstraat, uit 1740, in barokstijl.
Gietijzeren pomp en tevens lantaarnpaal, aan de Wijngaard, uit einde 19e eeuw.
Monument voor Pieter Hubertus Baltazaar Motké, uit 1874.
Thorn kent een 14-tal veldkapelletjes, waarvan de belangrijkste zijn:
Rijksmonumenten
De Sint-Barbarakapel, aan Eerste Holleweg van de Baarstraat
De Sint-Annakapel, aan de hoek Boekenderweg/Sint-Annapad
De Sint-Antoniuskapel, aan de Heerbaan
De Loretokapel of Kapel Onder de Linden, aan Kapel 4
De Sint-Hubertuskapel, aan hoek Ittervoorterweg/Heerbaan
De Sint-Rochuskapel, aan de Heerbaan
Overige
De Sint-Ansfriedkapel, uit 1985, aan de Schoolstraat
De Sint-Catharinakapel, herbouwd in 2002, aan het Hagenbroek
De Heilige-Familiekapel, herbouwd in 1998, aan de Baarstraat
De Sint-Jacobuskapel, gebouwd in 2000, aan de Kessenicherweg
De Sint-Jobskapel, herbouwd in 2006, aan Aan Sint-Job
De Onze-Lieve-Vrouw-van-Rustkapel, mogelijk begin 19e eeuw, gerestaureerd in 1962, aan het Hagenbroek, ingebouwd in een muur
De Sint-Nepomucenuskapel, omstreeks 1900, verving een kapel uit 1742, aan het Lindepad
De Sint-Petruskapel, herbouwd in 1993, aan de Panheeldersteeg
Toeristen Informatie Punt Thorn Wijngaard 14 6017 AG Thorn
Impressie
Ligging
Reviews
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.