Toeristen Informatie Nederland

Regio Limburg

Toeristen Informatie Limburg

Limburg ligt in het zuidoosten van het land. Limburg wordt in het uiterste noorden begrensd door Gelderland, in het noordwesten door Noord-Brabant, in het westen en zuiden (Voeren) door de Belgische provincie Limburg, en eveneens in het zuiden door de Belgische provincie Luik en in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De hoofdstad is Maastricht.

De zuidelijkste provincie staat bekend door haar heerlijke vlaaien, de uitbundige carnavalsfeesten, de heuvels en de gezellige inwoners met de zachte G. Wie door Limburg rijdt, heeft vaak al het idee in het buitenland te zijn. Het prachtige heuvelland in Zuid-Limburg, de zandgronden met mooie bossen in het noorden en de waterrijke gebieden aan de Maas in Midden-Limburg, maken van Limburg een prachtige provincie. Door de zuidelijke ligging is het een van de warmste en droogste plaatsen van Nederland, met recht dus het zonnige zuiden. Door zijn ligging in het uiterste Zuiden wordt Limburg omsloten door Duitsland aan de oostelijke kant en België aan de westelijke kant. Vanuit Limburg kan men dus ook snel een bezoekje aan deze landen brengen. Op het drielandenpunt in Vaals komen zelfs alle landen bij elkaar. Op het Drielandenpunt is veel te beleven voor kinderen. Zo is er naast het spannende labyrint ook een grote, gratis toegankelijke speeltuin.

Overige uitgelichte tips die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn:

Gemeentegrot Valkenburg: De Gemeentegrot in Valkenburg is een kalksteengroeve, waar tot in de jaren 50 van de twintigste eeuw mergel werd gewonnen. De Gemeentegrot wordt geëxploiteerd door de gemeente Valkenburg aan de Geul en is opengesteld voor toeristen. Er zijn regelmatig rondleidingen. De ingang van de grot bevindt zich aan de voet van de Cauberg. Sinds 1986 vindt er in de grot elk jaar een kerstmarkt plaats.

Designer Outlet Roermond: Het Designer Outlet Roermond is een Outlet Center van het Britse bedrijf McArthurGlen en biedt 200 internationale designermerken aan. Het center is gelegen aan de rand van de Roermondse binnenstad. Het Designer Outlet Roermond is een Outlet Center van het Britse bedrijf McArthurGlen en biedt 200 internationale designermerken aan. Het center is gelegen aan de rand van de Roermondse binnenstad. Leuk als u tijdens uw vakantie in Limburg een dagje wilt winkelen.

Kasteeltuinen Arcen: In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2016, 2017 en 2018 door Land van ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg!

Vakantie in Limburg is één groot feest. U hoeft alleen nog maar te bepalen hoe u wilt overnachten. In een bungalow of vakantiepark, een natuurhuisje, of op één van de campings die Limburg te bieden heeft. Limburg is bij uitstek een ideale provincie om met de camper te verkennen en te overnachten op één van de camperplaatsen die verspreid liggen van Noord tot Zuid-Limburg. Bekijk het ruime aanbod op Toeristen Informatie Nederland.

Per 1 januari 2019 telt Limburg 31 gemeenten: