Toeristen Informatie Nederland

Camperplaatsen in regio Groningen

Camperplaatsen in Groningen

De provincie Groningen staat voor rust en ruimte. Maar de stad Groningen is juist een levendige studentenstad. Ook het noordelijke deel van Groningen, langs de waddenkust, is een bezoekje waard. Parkeer uw camper op een van de camperplaatsen in Groningen om de oude cultuur en prachtige waterlandschappen van deze provincie te verkennen.

– Camperplaats de Watermolen, Opende

Camping de Watermolen heeft 68 ruime Comfort-kampeerplaatsen, op een van de vijf groene comfort-kampeervelden. Beschutte plekken zijn er genoeg, maar (voor degene die klotsende oksels ambiëren) ook heerlijk veel kampeerplekken pal in de Groningse zon. Daarnaast zijn er ook plekken op het natuurkampeerterrein. Hier zijn ca. 18 plaatsen beschikbaar, incl. water en stroom, midden tussen het groen. Camping De Watermolen is ideaal voor gezinnen met kinderen die niet zo van massatoerisme houden. 

Comfortplaatsen

 • 10/16 amp. elektra
 • Water en afvoer op de plek
 • Voorkeursplek vooraf te boeken, via de site of receptie
 • Ruime plek van min. 100m2 
 • Sanitair vlakbij, max. 1 min. lopen. Gratis douchen.
 • Aparte veldjes met 10-20 plekken per veld
 • Speeltoestellen op veld 3-4-5
 • Vlakbij zwemmeer

Natuurplaatsen

 • 6/10 amp. elektra
 • Meerdere watertappunten
 • Kies je eigen plek, na aankomst. Pal in de zon of in de schaduw. 
 • Zeer veel ruimte, kies waar je gaat staan.
 • Sanitair op 3 min. loopafstand. Gratis douchen.
 • Eén groot veld, met bomen en gras
 • Geen speeltoestellen

Beschikbaarheid & boeken

Camping De Watermolen in Opende | CampingCard ACSI

 

– Camperplaats Noorderzon, Siddeburen

Op deze minicamping is een groot veld met 15 ruime kampeerplaatsen. Alle plekken hebben een mooie groene afscheiding dus privacy genoeg. Alle plekken hebben een eigen stroomaansluiting (10 amp.). Per plek is er voldoende ruimte om uw camper/caravan/tent samen met uw eigen auto te plaatsen. Natuurlijk is er ook gratis WIFI op uw plek. Het sanitair is modern en schoon.Voor de dames en heren zijn er ieder twee toiletten, en er zijn drie douches en 3 wastafels. Voor de afwas is er een aparte afwasplaats aangelegd. Tevens natuurlijk de mogelijkheid voor het ledigen van uw chemisch toilet.

Minicamping Noorderzon Camping in [Siddeburen / Groningen / Midden-Groningen / Nederland] ∞ Campercontact

 

 Camperplaats de Veldstreek, Zevenhuizen

Op het terrein achter de vakantieboerderij is de mogelijkheid om te kamperen met uw camper. De camping kenmerkt zich door het rustige kleinschalige karakter en biedt uitzicht op een schitterend landschap. De minicamping ligt ideaal op de grens van de drie noordelijke provincies en is een mooi startpunt voor een ontdekkingsreis.

– 6 ruime kampeerplaatsen met aansluiting voor elektra
– Gratis douche, toilet en warm water
– Speelveld met schommel, glijbaan, trampoline, zandbak en volleybalveld
– Scharrelende kippen met verse eieren
– Speelgoed- en boekenkast met folders en fietsroutes
– Gratis WiFi

Beschikbaarheid & boeken

Mini camping De Veldstreek Camping in [Zevenhuizen / Groningen / Leek / Nederland] ∞ Campercontact

 

– Camperplaats Blauwestad, Midwolda

Camperplaats Blauwestad ligt direct aan Strand Zuid. Het camperterrein is in 2018 opnieuw geasfalteerd en biedt plaats aan minimaal 10 campers. Blauwe vakken bakenen de afzonderlijke camperplaatsen af. Voor elke camper is een stroomaansluiting aanwezig. Een van de stroompalen bevat ook een watertappunt. Naast de camperplaats bevindt zich een snackwagen met gezellig terras.

Vanuit de camperplaats loopt u direct de speeltuin in en het strand op. Hier kunt u heerlijk zwemmen. Via de houten loopbrug bereikt u jachthaven Havenkwartier Blauwestad. In het havenkantoor kunt u zich aanmelden. Het kantoor is geopend op zaterdagen, zondagen, feestdagen en in de zomervakantie tussen 9.00 en 17.00 uur. Zorg dat u uw betalingsbewijs zichtbaar achter de voorruit van uw camper plaatst.

Beschikbaarheid & boeken

Camperplaats Blauwestad | Jachthavens Blauwestad

 

– Camperplaats Landgoed Jonker, Doezum

Landgoed Jonker is een camperpark in het Westerkwartier (Provincie Groningen). Het landgoed biedt ruimte voor een groot aantal campers en is voorzien van een aantal gemakken zoals douches en draadloos internet. Er zijn geen gezette in- en uitrijtijden waardoor u kunt komen en gaan wanneer u dat wilt. Landgoed Jonker is echter wel beveiligd met een hek, waardoor onuitgenodigde gasten buiten blijven. 

– Water
– Elektrisch
– Douches
– Rust
– Ruimte
– Schaduw
– internet WiFi gratis  

Beschikbaarheid & boeken

Welkom in Doezum - Landgoed Jonker