Menu
Menu
Deze groepsaccommodatie is door vis- en vaarwater omsloten, midden in een van de oudst bewoonde gebieden van Nederland: noordwest Groningen. Ruimte en ‘s nachts veel sterren. Deze boerderij uit 1831 biedt plaats aan groepen tot 25-41 personen en wordt aan de oost- en zuidzijde omgeven door tuin en terrassen. De Hoornster vaart, waarin ‘s zomers wordt gezwommen, ligt direct voor de deur. De boerderij biedt een prettige rookvrije ambiance voor een vakantie met familie, een weekendje-weg met vrienden of een reünie met oud-collega’s. Ook voor schoolgroepen, mits onder begeleiding, geschikt.
Het authentieke karakter van de boerderij wordt versterkt door de originele gebinten. Een grote leefruimte met houtkachel en vloerverwarming. In de ruime open keuken is genoeg ruimte om te koken voor de hele groep, maar je kunt ook de catering laten verzorgen. Er kunnen ontbijt en lunchpakketten verzorgd worden of een eenvoudige maar lekkere maaltijd klaarzetten. En als je je een avond echt lekker culinair wilt laten verwennen, wordt er een kok die ter plaatse voor je geregeld. De accommodatie is geschikt voor maximaal 41 personen. De slaapkamers zijn verdeeld over de begane grond en eerste verdieping (zie kamerindeling). Indien je gebruik wilt maken van meer 2-persoons kamers, kan er tegen een gereduceerde meerprijs ook de 3 B&B-kamers in het aangrenzende woonhuis voor je reserveren. Vanuit de keuken kom je op het terras met voldoende tafels en stoelen. In de ruime, omsloten tuin met volleybalnet, trampoline, tafeltennistafel, bevindt zich ook een overdekte schuur met barbecue.
Omgeving
Wehe-den Hoorn is een dorp in de gemeente Het Hogeland in het noorden van de Nederlandse provincie Groningen. Het dorp telde in 2021 volgens het CBS 705 inwoners. Wehe-den Hoorn is aangesloten op het hoofdwegennet via de N361, die voor een groot deel op het voormalig spoortracé ligt. Er zijn goede busverbindingen van- en naar Winsum en Groningen en ook de bereikbaarheid via de doorgaande wegen is goed.
Even ten noorden van het dorp stond ooit de borg Borgweer of de Starkenborgh, de woonstede van de familie Tjarda van Starkenborgh Stachouwer. In de voormalige hervormde kerk van Wehe zijn hiervan herinneringen te vinden, zoals wapenschilden en een grafkelder. Naar een lid van deze familie is het Van Starkenborghkanaal genoemd. De monumentale boerderij Borgweer werd rond 1900 aan het begin van de oprijlaan gebouwd.
De hervormde kerk van Wehe dateert uit de 13e eeuw en de eerste katholieke kerk (een schuurkerk) werd gesticht in 1733. In 1803 verrees ter vervanging van de laatst genoemde een eenvoudige kerk in neoclassicistische stijl en in 1926 verrees de huidige Sint-Bonifatiuskerk. Aan de Cleveringastraat staat verder nog een koninkrijkszaak van Jehova’s getuigen .
In totaal telt de plaats Wehe-den Hoorn elf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister, waaronder de hervormde kerk en de Sint Bonifatiuskerk.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.