Toeristen Informatie Nederland

Regio Groningen

Toeristen Informatie Groningen

Één van de meest noordelijkste provincies van Nederland is Groningen. Groningen is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Groningen. De provincie Groningen bestaat uit zeven regio’s met elk hun eigen karakter, bezienswaardigheden en natuur. Groningen grenst in het noorden aan de Waddenzee, in het noordoosten aan de inhammen Eems en Dollard, in het oosten aan de streek Oost-Friesland in de Duitse deelstaat Nedersaksen, in het zuiden aan de provincie Drenthe en in het westen aan de provincie Friesland.

Groningen is de jongste stad van Nederland, dit komt door het grote aantal studenten dat hier woont. In Groningen studeren meer dan 50.000 studenten. Zowel jong als oud zullen zich prima vermaken in deze bruisende studentenstad. Groningen heeft talloze leuke koffiebarretjes, smoothie-bars, bourgondische kroegen en eettentjes voor elk budget.

Als u dan toch in Groningen op vakantie bent mag een bezoekje aan De Martinitoren plaatselijk bekend als d’Olle Griezestaat niet ontbreken. De Martinitoren is namelijk één van de bekendste symbolen van Groningen. Met zijn 97 meter is “d’ Olle Grieze”, de vierde toren van Nederland. Groningen heeft genoeg museums om de culturele vakantieganger in zijn behoeften te voorzien. Het Groninger Museum is een van de bekendste musea in de stad Groningen en een van de topattracties van de provincie met een bezoekersaantal van circa 200.000 bezoekers per jaar.

Bent u op vakantie met kinderen, dan zullen zij zich ook niet vervelen. Trek de schoenen uit en ga lekker wandelen op blote voeten. Het kan in de provincie Groningen op het Blotevoetenpad. Het pad is een grote ontdekkingstocht voor iedereen die van natuur en van actie houdt. En als ze hierna nog energie over hebben dan neemt u ze mee naar Familiepark Nienoord. Dit park met als centrum het schitterende slot Nienoord biedt vele uurtjes vermaak voor het hele gezin. En voor de kinderen die echte natuurliefhebbers zijn, bezoekt u natuurlijk het NatuurDoe-centrum Insektenwereld in Leens. Kinderen maken hier kennis met vele ‘enge’ (maar hele nuttige) insecten en reptielen. Ze krijgen de mogelijkheid om een slang om hun nek te dragen en een hagedis aan te raken. Nog niet genoeg avontuur voor de kinderen dan vind in de bossen van Ter Apel Wonderwereld, een wereld vol spanning en avontuur. Beleef de sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelmannetje. Bewonder de grootste collectie uilen in de Uilenburcht en de ringstaartmakifamilie in de subtropische kas.

Er is zoveel meer wat Groningen u kan bieden. Wij hebben de beste uitjes voor u geselecteerd zodat u zich niet snel zult vervelen tijdens uw vakantie in Groningen. Nog geen vakantieaccommodatie in Groningen gevonden? Wij presenteren de gezelligste campings & camperplaatsen, bungalowparken, hotels en vakantiehuizen voor uw verblijf in Groningen.

Groningen omvatte t/m 2018 nog 20 gemeenten. Vanaf 2019 zijn dat er nog 12