Toeristen Informatie Nederland

Putten is een gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente Putten bestaat feitelijk alleen uit een woonplaats met de naam Putten, daar de overige buurtschappen binnen de gemeente onder de woonplaats Putten vallen. In de gemeente zijn er een aantal rijksmonumenten, oorlogsmonument en gemeentelijke monumenten. Putten herbergt vele landgoederen, waaronder Landgoed Oldenaller, Landgoed Groot Spriel, Kasteel De Vanenburg, én Landgoed Schovenhorst.

Gemeente Putten is omringd door bossen, heide, randmeren en polders. In het oosten van de gemeente ligt de prachtige Veluwe, het grootste natuurgebied van Nederland. In de directe omgeving van het Putten ligt een fantastisch zwembad (Subtropisch Bosbad Putten), een pluktuin met koffietuin en brocantewinkel en talloze bosattracties. Voor saunaliefhebbers is Sauna Drôme een aanrader. Het welnesscomplex heeft een breed assortiment aan baden en sauna’s. Surfliefhebbers komen niets te kort in de gemeente Putten. Strand Nulde is een surf- en zwemlocatie aan het Nuldernauw, ter hoogte van het gehucht ‘t Oever. In de zomermaanden wordt Strand Nulde veel bezocht door dagjesmensen. Het strand wordt geëxploiteerd en beheerd door Leisurelands. Elk jaar wordt op dit strand in juli de Beach Pull gehouden.

Putten is centraal gelegen en met de auto goed bereikbaar. Parkeren in de gemeente is gratis. Wanneer men kiest om met het OV Putten te bezoeken houd er dan rekening mee dat het NS station buiten het centrum ligt.

Bezienswaardigheden in Putten

 • de Bostoren op Landgoed Schovenhorst
 • Historisch Museum De Tien Malen
 • Museumboerderij Mariahoeve
 • Landgoed Groot Spriel
 • Pluktuin het Platteland
 • Strand Nulde
 • Kasteel De Vanenburg
 • Landgoed Oldenaller
 • Oktober 44
 •  Putter Stoomgemaal
 • Zwaartepunt van Nederland

Overnachten in Putten

Putten is een prima uitvalbasis voor een geslaagde vakantie in Gelderland. Er liggen verschillende vakantiehuizen  in de gemeente. Kampeerders kunnen terecht bij de lokale campings  in Putten.

Achter het gemeentehuis zijn een paar gratis camperplaatsen met verharde ondergrond, beschikbaar voor campers met een maximale lengte van 8 meter.

 

 

Wandelen in Putten

Het Speulderbos is één van de oudste en mooiste bossen van Nederland om in te wandelen. Kromme in wonderlijke bochten gegroeide eiken bepalen de sfeer en wordt in de volksmond wel het bos van de dansende bomen genoemd. Het bos is een paradijs voor herten, wilde zwijnen en (roof)vogels. Het is een prachtig decor van grafheuvels en oude beuken met afwisseling van de eik, lariks en reuzen van douglas. De route gaat o.a. over het mooie landgoed Schovenhorst waar horeca gelegenheid is. Deze wandelroute is ongeveer 9 kilometer en start hier. Tijdens het grootste gedeelte van de route moet de hond aan de lijn.

Winkelen in Putten

Het winkelaanbod is divers en dankzij de lokale ondernemers vind je in Putten een zeer gevarieerd aanbod aan winkels. Grotere ketens zoals Blokker, Shoeby, Wibra, Jeans center, Action, de Hema, Etos etc. zorgen ervoor dat in je in Putten eigenlijk altijd slaagt. De lokale winkeliers maken het winkelen in Putten bijzonder. Verspreid door het centrum liggen veel gastvrije horeca gelegenheden. Parkeren in in Putten gratis en op sommige stukken kan men parkeren met de blauwe kaart.

Op woensdagochtend is er weekmarkt, en op vrijdagavond wordt er tot 21.00 uur koopavond gehouden. Elke tweede woensdag van oktober vindt De zogenaamde Ossenmarkt plaats. Vaste elementen van de Ossenmarkt zijn een vlooienmarkt, standwerkersconcours, kunst, een grote braderie, oude ambachten en de Puttense Boerendansers. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten, waaronder een heuse kinderboerderij.

 

Toeristen Informatie Punt Putten

Kerkplein 15
3881 BH Putten