Toeristen Informatie Nederland

Harderwijk is een Hanzestad en gemeente in de provincie Gelderland. Harderwijk is voor velen vooral bekend van het Dolfinarium, maar Hanzestad Harderwijk heeft ook een prachtige binnenstad met mooie horecagelegenheden, leuke winkels en volop cultuur en historie. Harderwijk ligt in een natuurlijke omgeving, aan het water van de Randmeren en in het bosgebied de Veluwe.

De eeuwenoude binnenstad van Harderwijk, met zo’n honderd rijksmonumenten, is in 1969 uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Er is dan ook van alles te zien! Wandelend door de stad komt u langs de Onze Lieve Vrouwekerk; een driebeukige basiliek uit de 14e en 15e eeuw. Loop zeker ook even naar binnen om te kijken naar de bijzondere 16e eeuwse schilderingen!

De gemeente Harderwijk omvat naast de gelijknamige stad verder nog de buurtschappen Duinen, Frankrijk en Tonsel (deels), en het dorp Hierden.

Overnachten in Harderwijk

Voor een vakantie in Gelderland is Bungalowpark Het Verscholen Dorp een uitstekende vakantiebestemming. Het park ligt in Harderwijk aan de rand van de Veluwe en op een steenworp afstand van het Veluwemeer. Voor zakelijke bezoekers aan Harderwijk, en mensen die liever in een hotel willen verblijven heeft de gemeente Harderwijk ook genoeg mogelijkheden.

Havens Harderwijk

Harderwijk heeft schitterend havens om de historische binnenstad goed ontdekken. Mensen met een eigen boot kunnen hier aanmeren. Er zijn goede voorzieningen zoals zoals elektra, drinkwater en vuilwater-afgiftevoorzieningen. In de Vissers-, Stads- en Strandhaven is plaats voor ongeveer 125 passanten. Het havenkantoor is dagelijks open van 08.00 – 20.00 uur.

 

Winkelen in Harderwijk

In Harderwijk is het heerlijk winkelen. De binnenstad van Harderwijk kent een goed en gevarieerd aanbod aan winkels. De mix van bekende grote winkelketens met de kleinere zelfstandige ondernemers maakt Harderwijk een plezierige stad om te winkelen. Er zijn in het centrum leuke unieke winkeltjes gevestigd die zeer de moeite waard zijn. ‘Local heroes’ met leuke boetieks, mooie (vers)speciaalzaken en vernieuwende interieurwinkels. Op vrijdag is het koopavond in Harderwijk. Op zaterdag is er de wekelijkse markt van 08.30 tot 13.30 uur.

Wandelen in Harderwijk

Harderwijk is prachtig om te wandelen. Er zijn diverse wandelroutes  uitgezet om de omgeving te verkennen. Een wandeling door het stadcentrum is één grote ontdekkingstocht. Van het oude Kerkplein tot het Hortuspark, overal vind je herkenningspunten waar een verhaal aan kleeft. Verhalen uit het bruisende handelsverleden van de Hanzestad.

Toeristen Informatie Punt Harderwijk

Het TIp is gelegen in het prachtige Oude Stadhuis op de Markt.

Openingstijden Toeristisch Informatie Punt Harderwijk
Maandag: 12:00 uur – 17:00 uur

Dinsdag tot en met zaterdag: 10.00 uur – 17:00 uur
Zondag: 11.00 uur – 15:00 uur