Toeristen Informatie Nederland

Culemborg

Culemborg is een stad en gemeente in de Neder-Betuwe, in de Nederlandse provincie Gelderland. Binnen de gemeentegrenzen ligt de buurtschap Goilberdingen. Van een kleine handelsstad aan de Lek is Culemborg door de eeuwen heen uitgegroeid tot een vrijzinnige stad in de Betuwe waar veel te beleven valt. Relaxed winkelen, lekker eten, genieten van cultuur en historische gebouwen… in Culemborg kan het allemaal.

Fietsen in Culemborg

Fietsen wordt beloond in Culemborg! Voor elke fietskilometer kunt u via de RingRing®-app waarde sparen die u in kunt leveren bij de deelnemende winkels, horeca en musea. Stap op de fiets en beleef de Hollandse Waterlinies met de LF Waterlinieroute. Een meerdaagse fietsroute van 410 km langs de Stelling van Amsterdam, Nieuwe Hollandse Waterlinie en Zuiderwaterlinie. Fiets door uitgestrekt groen en karakteristiek militair landschap, langs brede rivieren en kom tot rust op een terrasje in een van de vele karakteristieke vestingstadjes zoals Culemborg.

Wandelen in Culemborg

De geschiedenis van Culemborg gaat terug tot de middeleeuwen. Al in een akte uit 1281 wordt Culemborg genoemd en in 1318 krijgt de stad ook stadsrechten. Deze stadswandeling voert langs een aantal plaatsen en gebouwen die in de boeiende historie van Culemborg een belangrijke rol hebben gespeeld.

Startpunt
Toeristisch Informatie Punt Oude Stadhuis Culemborg
Oude Vismarkt 4
4101 CA Culemborg

Eindpunt
Toeristisch Informatie Punt Oude Stadhuis Culemborg
Oude Vismarkt 4
4101 CA Culemborg

Winkelen in Culemborg

In de gezellige binnenstad van Culemborg kunt u urenlang shoppen. Naast de landelijke winkelketens vindt u er tal van bijzondere winkeltjes. Loop eens binnen bij een inspirerende lifestylewinkel, ambachtelijke bakker, chique modezaak of leuke cadeaushop. De stad heeft trouwens veel fairtrade-aanbod. Daarom mag Culemborg zich officieel ‘Fairtrade Gemeente’ noemen! Er is elke vrijdagavond koopavond tot 21:00 uur.

De weekmarkt is op dinsdagochtend van 8:30 tot 12:30 uur in het centrum van de stad.

Toeristisch Informatie Punt (TIP) Culemborg

Bij het toeristisch informatiepunt (TIP) van Culemborg kunt u terecht voor actuele informatie over de toeristische mogelijkheden in Culemborg en omstreken. Hier vindt u gratis magazines, fietsroutes en nog veel meer.

Contact
Het Toeristisch Informatie Punt (TIP) is in het stadhuis, Oude Vismarkt 4.
telefoon: 0345 477 666

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur.