Toeristen Informatie Nederland

Barneveld

Barneveld is een gemeente in het midden van Nederland, in de provincie GelderlandBarneveld is bekend als het kippendorp, het epicentrum van de pluimveehouderij. Maar dit groeiende dorp op de Veluwe heeft echter meerdere facetten.De gemeente Barneveld ligt voor een groot deel in het centrale deel van de Gelderse Vallei. In het oosten en het noordoosten liggen de zandgronden van de Veluwe met bossen, heidevelden en in de buurt van Kootwijk het Kootwijkerzand. De gemeente wordt van oost naar west doorsneden door de Barneveldse Beek. De gemeente kenmerkt zich door een hoge concentratie varkenshouderijen en pluimveehouderijen. Het landbouwgebied bestaat hoofdzakelijk uit grasland en relatief weinig akkerland, behalve aan de rand van de Veluwe en hier en daar verspreid over de gemeente.

Bezienswaardigheden in Barneveld

Jaarlijks bezoeken honderdduizenden vakantiegangers en toeristen Barneveld. Zij verblijven op één van de hostels of microcampingsen bezoeken dan één van de vele evenementen, zoals de Oud Veluwse Markten op zes donderdagen in juli en augustus of dé Internationale Ballonfiësta Barneveld op vier zomerse avonden in augustus. De Ballonfiësta Barneveld is een jaarlijks terugkerend evenement dat gehouden wordt op de Koeweide, gelegen in het Schaffelaarsebos, achter Huize De Schaffelaar in het dorp Barneveld. Tijdens het evenement stijgen ongeveer 35 luchtballonnen op en worden er verschillende nevenactiviteiten georganiseerd. Er is namelijk altijd wel iets te doen en te beleven in Barneveld!

Wandelen in Barneveld

Er is in Regio Barneveld een divers aanbod in wandelingen. De Klompenpaden zijn goed vertegenwoordigd in o.a. het Paradijspad en het Griezeveensepad. Op Toeristisch Informatie Punten zijn diverse wandelkaarten in het assortiment waaronder de kaarten van Staatsbosbeheer. Wandelen door weilanden, landgoederen en langs beken in het prachtige buitengebied van Barneveld. Ontdek het mooie buitengebied van Barneveld. Wandelen door het agrarische gebied, over landgoederen, langs boerenerven en beken. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Rondwandeling: het Paradijspad (10 km)

Startpunt: 50 m ten oosten van de parkeerplaats van de Landwinkel/Kaasboerderij Vanelly, Achterveldseweg 26 in Barneveld

Openbaar vervoer: Bushalte De Nieuwe Eshof in Barneveld, bushalte Pelmolen in Barneveld

Markering: blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen

Route combineren: Het Paradijspad kan verlengd worden met het Terbroeksepad (11 km). Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Winkelen in Barneveld

Vanuit het hele land komen jaarlijks vele bezoekers naar Barneveld Centrum. En dat is niet voor niets. Barneveld heeft voor ieder wat wils. Van grote merken met bekende namen tot plaatselijke winkels met een verrassend aanbod. En vergeet ondertussen niet te genieten bij een van de horecagelegenheden. Barneveld heeft alles in huis voor een dagje uit! Met ruim 125 winkels op het gebied van mode, lifestyle, wonen en horeca heeft Barneveld een uitgebreid winkelaanbod voor iedereen. De winkels in Barneveld zijn open op:

Maandag 13.00 – 18.00
Dinsdag 9.00 – 18.00
Woensdag 9.00 – 18.00
Donderdag 9.00 – 18.00
Vrijdag 9.00 – 21.00 (koopavond)
Zaterdag 9.00 – 17.00
Zondag gesloten 

Bereikbaarheid Barneveld

Per trein: Neem vanaf station station Amersfoort of Ede-Wageningen de Valleilijn richting Barneveld en stap uit op station Barneveld Centrum. Aan de rechterkant – op 1 minuut lopen afstand – zie je het winkelcentrum van Barneveld al liggen.

Per bus: Vanuit alle richtingen is Barneveld gemakkelijk te bereiken met de bus. Neem vanuit Voorthuizen Syntus Bus 205 richting Barneveld. Of vanuit Arnhem Syntus Bus 105 richting Barneveld.

Toeristisch Informatie Punt Barneveld

Nieuwstraat 29
3771 AS Barneveld
telefoon: 0342 – 423 358