Toeristen Informatie Nederland

Regio Gelderland

Toeristen Informatie Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland. De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland en wordt in het noordoosten begrensd door Overijssel, in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het zuiden door Limburg en Noord-Brabant, in het uiterste zuidwesten door Zuid-Holland, in het westen door de provincie Utrecht, in het noordwesten door de Veluwerandmeren, met aan de overkant Flevoland. De hoofdstad van Gelderland is Arnhem. De stad met de meeste inwoners is Nijmegen en qua oppervlakte is Apeldoorn de grootste gemeente.

Aan attracties geen gebrek in de Gelderland! Of het gaat om een rustige of actieve attractie, binnen of buiten, met of zonder kinderen, in deze provincie is er voor iedereen wat te beleven! Amusementspark Tivoli is één van deze familieparken in Gelderland met veel attracties voor kinderen tot twaalf jaar. Het ligt in Berg en Dal in een bosrijke omgeving. Dolfinarium Harderwijk is zonder twijfel een van de topattracties van de Veluwe. Europa’s grootste zeedierenpark staat bekend om zijn spectaculaire dolfijnenshows. Natuurpark Apenheul in Apeldoorn en Burgers Zoo in Arnhem zijn leuke dierentuinen. Eveneens in Arnhem is het Openluchtmuseum, een attractie van formaat.

Bent u in de derde week van juli op vakantie in Gelderland, boek dat tijdig uw hotelbed and breakfastbungalow of camping. In deze periode vind namelijk De Nijmeegse Vierdaagse plaats. De Vierdaagse Nijmegen, officieel de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar wordt gehouden en start op de derde dinsdag van juli. Het is de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld en staat inmiddels ook bekend als the Walk of the World. Elk jaar doen er deelnemers uit circa zeventig landen mee, onder wie een groot aantal militairen en deze willen allemaal overnachten in Gelderland tijdens dit evenement. Komt u met de camper, kies dan uit het ruime aanbod aan camperplaatsen een geschikte locatie als uitvalsbasis in deze mooie provincie.

Wie op zoek is naar een wandel- of fietsvakantie in Gelderland zal hier tijd te kort komen. Mooie wandel en fietsroutes vind u niet alleen op de Veluwe of in de Achterhoek maar ook in De Betuwe, het Land van Maas en Waal, de Gelderse Vallei, Berg en Dal, de Ooijpolder, de Millingerwaard, het Renkumse Beekdal – allemaal schitterende wandel en fietsgebieden waar je kunt kiezen uit vennen, bossen, hei, heuvels en uiterwaarden vol wildernis. Gelderland is rijk aan kastelen en landhuizen. Op zeven kastelen bent u van harte welkom om kennis te maken met het leven, de architectuur en kunst van vroeger tijden. Op een aantal kastelen mag u vrij rondlopen, al dan niet met een audiotour. Op enkele van deze kastelen leidt een gids u rond en vertelt alle interessante en vaak onverwachte wetenswaardigheden. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden in Gelderland voor u geselecteerd.

In de provincie Gelderland vindt u een aantal belangrijke trekpleisters waar toeristen in de vakantieperiode graag naar toe gaan. Gelderland is dan ook de grootste provincie van Nederland, misschien dat u er daarom zoveel bezienswaardigheden vindt. Daarnaast vind u in Gelderland ook veel vakantieparken, campings en bungalows. Vanuit uw vakantiebestemming in Gelderland heeft u een goede uitvalsbasis om deze mooie provincie in het oosten van het land te verkennen. Wij hebben de beste voor u geselecteerd.

Gelderland heeft 54 gemeenten