Menu
Menu
Genieten van lekker eten, drinken en meer in een ongedwongen sfeer. Dat is Restaurant De Molen. Een unieke locatie, aan de Elfstedenroute en met uitzicht op de oude Vrouwbuurtster graanmolen. Ideaal om zomaar even binnen te stappen, de locatie voor bruiloften en recepties of voor een personeelsfeest én het adres voor uw thuiscatering.
Wij werken met alleen de beste ingrediënten, seizoens producten en streekproducten. Dat is onze ambitie. Die hebben wij vertaald naar een gevarieerde menukaart voor elke smaak. Uiteraard adviseren wij u graag over de juiste wijn-spijscombinatie met onze uitgebreide wijnkaart.
Openingstijden *
Maandag: Gesloten *
Dinsdag: 17:00–22:00
Woensdag: 17:00–22:00
Donderdag: 17:00–22:00
Vrijdag: 17:00–22:00
Zaterdag: 17:00–22:00
Zondag: 17:00–22:00
* (vanaf 10 pers. op reservering wel open)
* Aangepaste openingstijden bij mooi weer
Omgeving
Vrouwenparochie is een dorp in de gemeente Waadhoeke, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten noordwesten van Leeuwarden en ten oosten van Sint Annaparochie, aan de N393. Door het dorpsgebied stromen de Zuidbroekstervaart en de Oude Rijd. In 2019 telde het dorp 713 inwoners.[1] Onder het dorp valt ook deels de buurtschap Vrouwbuurtstermolen en enkele huizen van het dorp Oude Leije vallen binnen het dorpsgebied van Vrouwenparochie. Met enige regelmaat vindt er in oktober het popfestival Frourock plaats.
Vrouwenparochie is in de 16e eeuw gesticht nadat in 1505 de Oudebildtdijk was aangelegd. Het was het meest oostelijke van de drie dorpen die destijds werden gebouwd en heette aanvankelijk Kijfhoek, naar de nederzetting Kijfhoek in Zuid-Holland. Later gingen de namen van de parochies van de dorpen over op de dorpen zelf. Zo werd Kijfhoek omgedoopt in Vrouwenparochie, naar Onze Lieve Vrouwe. Rond de Vrouwbuurstermolen, de korenmolen aan de oostkant van het dorp, is in de loop der tijden de buurtschap Vrouwbuurtstermolen ontstaan. Ook Oudebildtzijl, delen van Nieuwebildtzijl en Oude Leije werden oorspronkelijk tot het buitengebied van Vrouwenparochie gerekend.
Op 2 december 1902 werd te Vrouwenparochie een halte geopend aan de spoorlijn Stiens-Harlingen, een aftakking van het Dokkumer lokaaltje van de NFLS. De stationscode was Vrou. Het station werd gesloten op 1 december 1940.
Aan de Middelweg, die in het centrum J.P. van der Bildtstraat heet en oostelijker Waling Dijkstrastraat, staan verschillende panden met 18de-eeuwse halsgevels met schouder- en kuifstukken. Aan het oosteinde staat een opvallende uit 1903 daterende boerderij met blokvormig voorhuis dat royaal is versierd met sierpleisterwerk in neorenaissance vormen. Op nummer 21 staat een pand met een lijstgevel en een pilasteromlijsting om de ingang. In de zijgevel zit een gedenksteen voor de Friese volksschrijver Waling Dijkstra die hier een bakkerij heeft gehad.
De kerk staat ten noorden van de Van der Bildtstraat wat teruggetrokken, waardoor een dorpsplein is ontstaan. De hervormde kerk is een eenbeukige kerk met houten geveltorentje en vijfzijdige koorsluiting die in 1670 is gebouwd ter vervanging van de 16de-eeuwse. Zowel in het koor als in de westelijke gevel zijn ingangen aangebracht. Die in het westen heeft een classicistische omlijsting en een bekroning met het verhaal van de stichting.
Geen woorden voor, alles was in de steamer opgewarmd, lauw en smakeloos, zelfs de friet. Personeel erg onvriendelijk. De enige geur die in het restaurant hing was de wc.eend uit het toilet, waarvan de pispot direct naast het damestoilet hing. De dame blanche kwam in een warm.bord, en de lepel moesten we zoeken, die zwom er in.
Te walgelijk
kleine porties eten,ga dus niet met lekkere trek heen.Tot het toetje aan toe zielig hoeveelheid.