Toeristen Informatie Nederland

Zeewolde

Zeewolde is een van de zes gemeenten van de Nederlandse provincie Flevoland, die drooggelegd is in de jaren 60 van de 20e eeuw. De gemeente Zeewolde bevindt zich in het zuidelijke gedeelte van de provincie Flevoland. Het dorp Zeewolde ligt aan het Wolderwijd, tegenover Harderwijk. Op het meest noordoostelijke punt van de gemeente ligt het gehucht Harderhaven, het oudste gedeelte van Zeewolde. Buurgemeenten van Zeewolde zijn AlmereLelystad en Dronten. Buurgemeenten op het oude land, aan de overkant van het Wolderwijd, zijn Harderwijk, Ermelo en Putten. Aan de overkant van het Eemmeer liggen de gemeenten Eemnes, Bunschoten en Nijkerk.
De prachtige ligging van Zeewolde, aan het water en centraal in Nederland heeft veel te bieden. Uitgestrekte en bijzondere natuur, de strandjes, de gastvrijheid van de mensen, het dorpse karakter, de hang naar eerlijke producten, duurzaamheid en de vele sportmogelijkheden maakt het zo bijzonder. Kort samengevat, Zeewolde biedt puur plezier aan iedereen. Proef de sfeer, kom ontspannen, leef je uit en ontdek het zelf!

Overnachten in Zeewolde

Zeewolde is een prima basis om Flevoland te verkennen. Er zijn verschillende optie’s om te overnachten in Zeewolde. RCN Zeewolde ligt aan het Veluwemeer in Zuid-Flevoland, waar het beste van twee werelden samenkomt. Een combinatie van bos en strand maakt vakantiepark Zeewolde een unieke thuishaven voor alle leeftijden. 

Heerlijk genieten van uw naturistische levensstijl doet u bij Naturistencamping Flevo-Natuur. Bij deze naturistencamping huurt u een uniek en compleet ingerichte Flevo lodge, chalet, bungalow of villa. Elk chalet, bungalow of villa is van een particuliere eigenaar en zijn helemaal naar eigen stijl ingericht. Op deze manier is er altijd wel een accommodatie die bij u past! Nieuw in 2019 zijn de Flevo Lodges! Ja, nu ook Glamping op een naturistencamping! Een gaaf ingerichte safaritent voorzien van alle luxe, maar toch met het echte campinggevoel. Dat past zeker bij een naturistische vakantie!

Mocht u denken dat een vakantie in Flevoland saai is, dan trekt u niet aan het recht eind. In hartje Zeewolde is er voldoende ruimte om u actief bezig te houden. Niet iedereen houdt er immers van om met een boek op de bank te zitten. Vanuit uw vakantiehuis in Zeewolde zijn er genoeg bijzondere buitenactiviteiten om eens uit te proberen: parasailing, kajakken, wakeboarden, wakesurfen, flyboarden, zeilen, surfen, en veel meer.

Fietsen in Zeewolde

Zeewolde biedt, met haar oppervlakte van 268 vierkante kilometer, tal van mogelijkheden om te genieten van de mooie natuur, de heerlijke strandjes, de uitgebreide bosgebieden en een uitgestrekt polderlandschap. Zo is er voor ieder wat wils. Pak bijvoorbeeld de fiets voor een rondje Wolderwijd, of ga struinen door het Horsterwold, het grootste aaneengesloten loofbos op klei van Nederland. Dit gebied is uitstekend te per fiets of wandelend te ontdekken. Of breng een bezoek aan het Hulkesteinse Bos (in oude rivierdelta) of aan het Harderbroek en Harderbos, de groene oase van Flevoland. Met pril oerbos, ruige moerassen, vogelrijke plassen en soortenrijk grasland. In Zeewolde vind je verschillende fiets- en wandelroutes. De Zuiderzeeroute is al jaren een van de populairste Langeafstand Fietsroutes (LF) in Nederland. Het rondje om de voormalige Zuiderzee heeft een upgrade gekregen en is omgetoverd tot LF-icoonroute. Zeewolde is nu ook opgenomen in de route (dagtraject 7, 52 kilometer). Je bereikt Zeewolde via het fiets/voetveer vanaf Strand Horst en fietst via het grootste aaneengesloten loofbos van Europa, het Horsterwold, naar Spakenburg.

Fietstips

 

Oostvaarderplassen (Nationaal park Nieuwland) 

 

Populaire routes: 

Wandeltips

Winkelen in Zeewolde

Het winkelcentrum van Zeewolde is overzichtelijk en modern ingericht, alles op loopafstand en overal gratis parkeren. Als het weer wat tegen zit, biedt het Ravelijn (overdekte winkelpassage) prima beschutting. In het centrum vind je winkels voor de dagelijkse boodschappen, maar ook winkels om lekker te funshoppen. Naast vestigingen van de grotere winkelketens zijn er diverse kleinere winkeltjes, o.a. kleding- en sportboetiekjes, juweliers, een lingerie- en badmodewinkel, die een bezoek aan het centrum tot een leuk uitstapje maken. En nadat je gewinkeld hebt, strijk je heerlijk neer bij een van de sfeervolle horecagelegenheden in het centrum. Elke vrijdag is er een weekmarkt op het Kerkplein van 08.30-12.30 uur.

Stranden in Zeewolde

De stranden zijn door het ondiepe water vooral voor gezinnen met kleine kinderen een walhalla. Leuke bijkomstigheid, Zeewolde beschikt zelfs over meerdere strandlocaties.

Woldstrand
Dit strand grenst aan het dorp. Een fijn zandstrand waar vooral de plaatselijke bevolking graag komt. Het strand is verdeeld in zones: een strand voor jonge gezinnen, een jongerenstrand, een algemeen strand, een surfstrand en een hondenstrand. Op het strand vind je diverse sportvoorzieningen. Een trekker voor met name de jeugd is het Atol, het verdiepte zwemgedeelte.

Erkemederstrand
Het grootste strand van Zeewolde en Flevoland. Hier kun je genieten van maar liefst drie kilometer aan strand met hier en daar delen gras. Wil je de hond graag meenemen naar het strand, dat kan. Het Erkemederstrand is eerder uitgeroepen tot het leukste hondenstrand van Nederland.

Strand Vakantiepark RCN Zeewolde
Net ten zuiden van het dorp ligt dit vakantiepark met strand. In een afgezet deel kunnen de kleintjes veilig in het water spelen en vanaf een ander deel kun jet met een surfplank, sup of boot (ook verhuur) het water op.

Laakse strand
Het meest rustige strand in Zeewolde. Het strand bestaat uit verschillende kleine strandjes, door rietvelden gescheiden. Een gedeelte van het Laakse strand is gereserveerd voor naturisten.

Strand Beachclub De Eemhof – Jachthaven De Eemhof
Hier vind je een ruig zandstrand, grasveld. Voor mensen die even aan de waterkant willen uitrusten een leuke plaats, met uitzicht op Bunschoten-Spakenburg.