Toeristen Informatie Nederland

Regio Flevoland

Toeristen Informatie Flevoland

Flevoland is een provincie in het midden van Nederland. De hoofdstand van Flevoland is Lelystad. Het is de jongste van de twaalf provincies en bestaat uit de Noordoostpolder en de Flevopolder, beide ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. In het zuidoosten grenst de provincie aan Gelderland, in het zuidwesten aan Utrecht en Noord-Holland.

Waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Flevopolder. Het is de perfecte locatie voor surfers, zeilers en zwemmers. Maar ook natuurliefhebbers kunnen eindeloos wandelen en fietsen door de vele natuurgebieden. Behalve steden, dorpen en polders heeft Flevoland ook een aantal bosgebieden en recreatiegebieden. Verder zijn er goede recreatiemogelijkheden op de randmeren; het Veluwemeer (oost), Eemmeer en Gooimeer (zuid) en Ketelmeer (noord) en op het IJsselmeer en het Markermeer. Ook de natuurgebieden zijn niet minder populair. De Oostvaardersplassen en Horsterwold ontvangen jaarlijks vele bezoekers die er genieten van de rijke flora en fauna. Daarnaast is het tulpenfestival in het voorjaar een leuke tip. Via een tulpenroute kun je per fiets, auto of al wandelend de provincie en de vele tulpensoorten ontdekken.

Flevoland telt verschillende attracties, pretparken en musea voor jong en oud. Van Walibi Holland in Biddinghuizen tot het Aviodrome bij Lelystad, van Bataviastad tot Batavialand en van PIT Veiligheidsmuseum tot de Orchideeënhoeve. En dat is nog lang niet alles. Flevoland zal je nooit vervelen.

Bent u op zoek naar een campinghotel of bungalow als uitvalsbasis voor uw fietsvakantie in Flevoland? Fietsen in de provincie Flevoland is namelijk puur genieten van het weidse landschap. U kunt heerlijk fietsen langs het grazende vee in de weilanden. Of fiets u liever naar het gezellige Harderwijk? Ongetwijfeld zult u langs de vele windmolens komen die voor een frisse wind zorgen. Fiets een rondje Oostvaardersplassen en geniet van de rust en ruimte want ruimte, water en natuur zijn kenmerkend voor de fietsroute rond de Oostvaarderplassen. Een 68 km lange afwisselende fietsroute leidt u door het karakteristieke Flevoland. Langs de uitstekende fietspaden kunt u prachtige vergezichten zien.

In Flevoland vind je altijd wel een leuke plek om te overnachten. Er is enorm veel mogelijk. U vindt op Toeristen Informatie Nederland de beste en voordeligste vakantiebestemming in Flevoland. Van camping tot hotel, van natuurkampeerplaats tot bed and breakfast, van groepsaccommodatie tot vakantiehuis.

Flevoland telt 6 gemeenten. 

  1. Almere
  2. Dronten
  3. Lelystad
  4. Noordoostpolder        
  5. Urk
  6. Zeewolde