Toeristen Informatie Nederland

Westerveld

Westerveld is een gemeente in het zuidwesten van de provincie Drenthe. De gemeente is na een gemeentelijke herindeling in 1998 ontstaan uit de gemeenten Havelte, Diever, Dwingeloo en Vledder. De gemeente Westerveld omvat de dorpen Darp, Diever, Dieverbrug, Doldersum, Dwingeloo, Frederiksoord, Geeuwenbrug, Havelte, Nijensleek, Uffelte, Vledder, Vledderveen, Wapse, Wapserveen, Wilhelminaoord, Wittelte en Zorgvlied, en de buurtschappen Benderse (deels), Boschoord, Boterveen, Busselte, De Monden (grotendeels), Eemster, Eursinge, Havelterberg (grotendeels), Het Moer, Het Schier, Holtien, Holtinge, Holtland, Kalteren, Kraloo (bij Eursinge bij Pesse; deels), Leggeloo, Lhee, Lheebroek, Molenstad, Oldendiever, Oude Willem (deels), Soerte, Veendijk, Veldhuizen, Wateren, Westeinde en Witteveen (deels). In totaal zijn dit 17 dorpen en 27 buurtschappen.Jaarlijks komen veel toeristen en recreanten naar Westerveld. De omgeving heeft vakantiegangers en dagrecreanten dan ook veel te bieden.

Bezienswaardigheden in Westerveld

Overnachten in Westerveld

Westerveld bied voldoende arrangementen om te overnachten. Verblijf in één van de prachtige hotels of geniet van de natuurhuisjes die de gemeente te bieden heeft. Kamperen kunt u o.a op Molecaten Park Het Landschap. Kampeerders met eigen caravan of tent verblijven hier op mooi aangelegde kampeervelden met veel groen en (speel)ruimte. Wel liefhebber van het campingsfeertje, maar geen eigen kampeermiddel? Reserveer dan één van onze prachtige chalets of ingerichte tenten op een ruim veld. Voor een familie of vrienden uitje is de 14-persoons bungalow een fijne plek om samen te komen.

Wandelen in Westerveld

In Westerveld kan iedere wandelaar zijn of haar eigen wandelroute maken met het wandelknooppuntennetwerk. In Westerveld staan heel veel paaltjes met een uniek nummer: ieder paaltje is een knooppunt. Onder het unieke nummer staat met pijlen aangegeven, welke nummerpaaltjes in de buurt staan. De wandelaar bepaalt zelf naar welk volgend paaltje (wandelknoopknooppunt) hij of zij gaat lopen. Meer informatie én een plattegrond met alle wandelknooppunten in Westerveld zijn ook verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten.

Een dorpsommetje is een korte wandelroute van ongeveer 4 tot 5 kilometer. De route start en eindigt in hetzelfde dorp. In Dwingeloo zijn nu drie dorpsommetjes:

  • MARS – begint en eindigt bij het Tourist Info punt op de Brink.
  • LEDA – start en eindigt in Lhee.
  • URANUS – start en eindigt in Eemster.

Toeristen Informatie Punt (TIP) in Westerveld

U kunt voor toeristische informatie terecht bij vier kantoren in de gemeente Westerveld.

Tourist Info Diever
Bosweg 2a
7981 LE Diever
Telefoonnummer: (0521) 591 748

Tourist Info Dwingeloo – De Melkweg
Brink 4
7991 CG Dwingeloo
Telefoonnummer: (0521) 725 980

Tourist Info Frederiksoord – Museum De Proefkolonie
Majoor van Swietenlaan 1a
8382 CE Frederiksoord
Telefoonnummer: (0521) 381 433

Tourist Info Havelte – Toegangspoort Holtingerveld
Van Helomaweg 18
7971 PX Havelte
Telefoonnummer: (0521) 341 222