Toeristen Informatie Nederland

Hoogeveen

Hoogeveen is een gemeente in het zuiden van de Nederlandse provincie Drenthe. De gemeente bestaat uit 9 dorpen: Elim, Fluitenberg, Hollandscheveld, Nieuweroord, Nieuwlande, Noordscheschut, Pesse, Stuifzand en Tiendeveen. Hoogeveen telt 19 rijksmonumenten die een bezoekje zeker waard zijn.

Bezienswaardigheden in Hoogeveen

– Er zijn bijzondere gebouwen te bezichtigen in Hoogeveen. In het centrum, rondom het oude Kruis (kruisende kanalen), bevinden zich nog enkele van de oudste huizen van de stad. Deze hebben fraaie gevels, zoals het Huis met de Duivengaten  en de voormalige drogisterij. Het Olde Schippershuus is uit het begin van de zeventiende eeuw, net als de Grote Kerk.

– Zeer bezienswaardig zijn ook de Joodse begraafplaatsen aan Van Echtenstraat (1725) en aan de Zuiderweg (1829), het raadhuis, korenmolen De Zwaluw, de synagoge, de Remonstrantse Kerk en de Hoofdstraatkerk. Een mooi beeldje is dat van de tamboer, op de Kleine Kerkstraat. De tamboer (trommelslager) was degene die de veenarbeiders optrommelde om op zondag naar de kerk te gaan. De kerk had namelijk wel een toren, maar geen klokken.

– Het vliegveld Hoogeveen, kortweg EHHO, ligt ten noord-oosten van Hoogeveen op het industrieterrein “De Wieken”. Op het vliegveld zijn verschillende luchtvaart gerelateerde bedrijven, clubs en verenigingen gevestigd en tevens vindt u er een restaurant. Verder is er hangaarruimte te huur voor zweefvliegtuigen, motorzwevers en motorvliegtuigen Met name gedurende de laatste jaren heeft het vliegveld zich ontwikkeld tot thuisbasis van een groot aantal historische vliegtuigen. Naast het zweefvliegen en motorvliegen behoort het parachutespringen eveneens tot de activiteiten.

Overnachten in Hoogeveen

In Hoogeveen zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten. Camperplaats Hoogeveen bevindt zich midden in het centrum van Hoogeveen. Voor een dagje winkelen of genieten van de nabijgelegen horeca is dit een ideale locatie.

Aantal plaatsen: 4
Kosten per dag: € 8,50
Maximale verblijfsduur: 72 uur
Maximale lengte: 8 meter

In en om Hoogeveen liggen verder schitterende natuurhuisjes die een prima uitvalbasis zijn om de omgeving te verkennen.

Winkelen in Hoogeveen

Het langgerekte centrum van Hoogeveen telt vele winkels. Zowel kleine zelfstandigen, als grotere (landelijke) ketens. Het centrum van Hoogeveen is goed bereikbaar als u vanaf de snelweg of met het openbaar vervoer komt. In de buurt van het centrum is het overal betaald parkeren. De weekmarkt in Hoogeveen is op donderdagochtend en zaterdag (hele dag).

Uitgaansgelegenheden in Hoogeveen

In de gemeente Hoogeveen kun je prima uitgaan, het aanbod van uitgaansgelegenheden is dan ook zeer gevarieerd. Zo heeft Hoogeveen een eigen theater met een grote zaal waar plaats is voor wel 800 personen. In het centrum van Hoogeveen ligt de Grote Kerkstraat, dit is de kern van alle uitgaansgelegenheden in Hoogeveen. Er zijn hier ruim 30 kroegen te vinden en een nachtclub.

Toeristen Informatie Punt Hoogeveen (TIP)

Het TIP is gelegen in de:
Hoofdstraat 9
7902EA Hoogeveen