Vakantiehuisje De Merel staat in het bosgebied de Oosterduinen op ongeveer 2 km afstand van Norg. Het vakantieverblijf staat op een eigen bosperceel van 1100 m2.Het huisje is ingericht voor 4 personen. Op de verdieping zijn twee twee persoons slaapkamers. Op de begane grond bevinden zich alle voorzieningen:
Een gezellige woonkamer, keuken en badkamer. Voor uw meegebrachte fietsen is er een afsluitbaar schuurje met oplaadpunt. De totale vloer oppervlakte is 65m².
Indeling
Beneden:
Hall met trapopgang naar boven. Kamer met tuindeur naar terras en open keuken. Flatscreen tv,radio-dap+,blu ray speler. Badkamer met douche,vaste wastafel en toilet.
Keuken: koelkast met vriesvak(***),gaskookplaat, koffiezet apparaten en magnetron.
Boven:
Overloop met camping bedje
Er zijn 2 slaapkamers:
Slaapkamer 1: met bed groot 120*200 cm (Auping handverstelling) en een bed groot 90*200cm. Beide zijn voorzien van dekbedden groot resp.200*200 cm en 140*200 cm.
Slaapkamer 2: met bed groot 140*200cm voorzien van dekbed groot 200*200 cm
Omgeving
Norg is een esdorp in de gemeente Noordenveld, in de Nederlandse provincie Drenthe. Het ligt ten noorden van Zuidvelde en ten zuiden van Langelo, ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van de stad Groningen en 12 kilometer ten noordwesten van de Drentse hoofdstad Assen.
Aan de noordzijde van het dorp liggen drie aaneengesloten bosgebieden: de Molenduinen, de Langeloerduinen en de Oosterduinen. In de omgeving van Norg bevinden zich de natuurgebieden Norgerholt en het Fochteloërveen. In de Oosterduinen staan circa vijfhonderd recreatiewoningen. Doordat Norg aan de noordkant wordt ‘beschermd’ door drie bosgebieden, waait het bijna niet in het dorp. De bossen houden de wind voornamelijk tegen.
Norg telt een brandweerpost, drie tankstations, een oplaadpunt voor elektrische auto’s, een bibliotheek, twee supermarkten, pinautomaten, een postagentschap en diverse horeca en winkels.
Het belangrijkste monument in Norg is de in het midden van de 13e eeuw gebouwde romanogotische Sint-Margaretakerk met een zadeldaktoren. Deze thans protestantse kerk werd gewijd aan de martelares Margaretha van Antiochië. De wijwaterbak en het doopvont van de kerk dateren van voor de bouw, respectievelijk uit het midden van de 12e eeuw en het begin van de 13e eeuw.
In Norg zelf ligt geen hunebed, maar wel in het dichtbijgelegen Westervelde en, iets verder weg, bij Zeijen, de hunebedden D2 en D5. Ook iets noordelijker, bij Steenbergen, ligt een middelgroot hunebed. Op het oude kerkhof rond de kerk in Norg liggen een paar grote stenen die waarschijnlijk afkomstig zijn van een verwoest hunebed.
In Norg staan twee oude windmolens. De ene, Noordenveld geheten, is een korenmolen die sinds 1878 bestaat. Vlak bij deze molen werd in 2004 een drie verdiepingen tellend appartementencomplex gebouwd wat de molen voor een deel uit de wind zette en enige controverses in het dorp opleverde. Molen en nieuwbouw zijn echter in bezit van dezelfde plaatselijke ondernemer en er is vergunning voor de bouw verleend. Het nieuwe complex had echter ook voordelen: er kwamen tien nieuwe woningen en vier nieuwe winkelruimtes beschikbaar. De andere molen in het dorp is de korenmolen De Hoop die een van de twee molens in Nederland is uitgerust met Bilauwieken.
Het dorp Norg telt vijf brinken. Deze zijn allemaal in het centrum van het dorp gelegen. Ze zijn in de 19e eeuw aangelegd voor de grote paardenmarkten. Deze markten worden nu nog steeds vier keer per jaar georganiseerd, vaak in combinatie met een goederenmarkt of een ander evenement. De aanvoer van paarden en ander vee neemt de afgelopen jaren steeds meer af. De markt in Norg kan bijna niet concurreren met de grotere buur-markten in Zuidlaren en Roden en heeft ook last van de internet-handel die steeds meer toeneemt.
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.