Menu
Menu
Over de Kook is de ideale plek om aan te meren met een boot, maar ook als tussenstop of eindplek voor diverse wandel-, fiets-, motor-, en autotochten. Bij ons op het terras kunt u tijdens de koffie, lunch, borrel of diner even de tijd en plaats vergeten, terwijl u, in de zon, voor u uitstaart over het water. Om idyllisch te noemen.
Wij hebben heerlijk vers appelgebak en diverse lunch gerechten; zoals onze bekende buddy’s burger, tosti’s of pannenkoeken.
Daarnaast hebben wij een heerlijke brasseriekaart, met voor ieder wat wils. Van smakelijke hoofdgerechten zoals een super malse biefstuk of een pot mosselen tot een uitgebreid 4-5 gangen menu. Uiteraard met passende wijnen en/of bieren.
Wist u al dat Over de Kook een Brand Proeflokaal is? Zo hebben wij minimaal 8 verschillende Brand biersmaken. Liever iets anders dan Brand? Ook dit is mogelijk, onze bierkaart bestaat uit 22 verschillende bieren.
Liever een geheel verzorgde partij of barbecue, ook dit is mogelijk in onze achtertuin. Loop eens binnen of bel ons voor de mogelijkheden, maar wees er op tijd bij wat vol is vol.
Wij hopen u binnenkort (weer) te verwelkomen.
Omgeving
Wilhelminadorp is een van de jongste dorpen van Zeeland. Het is een klein dorp in de Gemeente Goes. Wilhelminadorp maakte aanvankelijk onderdeel uit van de gemeente Kattendijke, maar ging in 1969 op in de gemeente Goes. Wilhelminadorp ligt aan het kanaal van Goes naar Goese Sas. Dit kanaal werd ook wel het havenkanaal genoemd. Het is ongeveer 5 kilometer lang en het verbindt het centrum van Goes met de Oosterschelde waar het uitkomt bij het buurtschap Goese Sas. Aan het kanaal bevinden zich een aantal jachthavens.
Goese Sas en de buurtschappen Roodewijk en Blauwewijk horen bij Wilhelminadorp. Deze werden gebouwd om arbeiders in de polder te huisvesten.
Bijzonder aan de Wilhelminapolder en Wilhelminadorp is, is dat er in deze polder maar één landbouwbedrijf is gevestigd. De Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder. Deze maatschap is nog steeds springlevend. Het is een van de grootste landbouwbedrijven van Nederland. Het beslaat totaal een oppervlakte van 1.700 ha. waarvan 1.300 ha. akkergrond.
Het kerkje van Wilhelminadorp ligt verscholen tussen opvallende dennenbomen, midden in het dorp. Het gebouw werd opgeleverd in 1841, dankzij de inspanningen van Iman van den Bosch. Hij was de tweede directeur van Wilhelminapolder. Het is een zogenaamd “waterstaatskerkje”. Dit is de naam die men gaf aan kerkgebouwen die met financiële steun van de overheid werden gebouwd in de periode van 1824 tot 1875.
There are no reviews yet. Be the first one to write one.