Tourist Information Netherlands

Hulst is een gemeente in de provincie Zeeland. Hulst staat bekend om haar bourgondische karakter en de evenementen die er jaarlijks plaatsvinden. Het jaarlijkse muziekfestival Vestrock bijvoorbeeld is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een driedaags evenement met zo’n 25.000 bezoekers. Hulst staat ook bekend als vestingstad; het is één van de weinige plaatsen in de Lage Landen die nog vrijwel intacte stadswallen bezit waar toeristen maar ook inwoners van het stadje graag gaan wandelen. De stadswallen lopen helemaal rond het centrum en zijn letterlijk de toeristische trekpleister van de stad. Hulst zelf doet ook wel een beetje denken aan onze zuiderburen, en niet voor niks want het ligt niet ver van België vandaan. Het plaatsje Hulst is tevens de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente. De stad Hulst is een beschermd stadsgezicht en daarmee een van de zeventien beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. De stad telt namelijk maar liefst 68 rijksmonumenten. In het plaatsje liggen veertien dorpskernen. Het Vestingstadje Hulst is het hart waar je een mix van historie, wandelen, fietsen en shoppen vindt met daaromheen een gebied wat het absoluut waard is om verkend te worden. Bezoek bijvoorbeeld eens het Verdronken land van Saeftinghe en de bossen op de grens met Vlaanderen, of de Radartoren in buurtschap Krevershille.

Bezienswaardigheden in Hulst

Museum Hulst 
– Stadswallen Hulst
– De Stadsmolen
– Basiliek van de Heilige Willibrordus
– De Nieuwe Bierkaai
– Bollewerckpoort
– Monument Reynaert de Vos
– Verdronken land van Saeftinghe

 

Overnachten in Hulst

Zeeland is de provincie voor een ontspannen strandvakantie. In Hulst is het heerlijk om te verblijven en van een strandvakantie te genieten. Ervaar de rust en de ruimte die Zeeland kan bieden. Overnachten in Hulst kan in een vakantiewoning, bed & breakfast, camping of gezellig hotel.

Winkelen in Hulst

Shoppen in Hulst is goed te combineren met een bezoek aan de veelzijdige Woonboulevard. Er zijn 3 belangrijke winkelcentra in Hulst. Het aanbod is hier breed en divers, en er liggen zowel bekende winkelketens als lokale winkeltjes. Een kleine greep uit het aanbod in Hulst: Takko Fashion, Hans Anders, Pearl, Etos, Hema, Blokker, Vögele, Kruidvat, Intertoys, Scapino en Schoenenreus. Shoeby .Neem ook eens een kijkje in het LIfestylevillage, diverse keukengiganten en Morres Wonen, de warmste en grootste woonwinkel van Nederland en België. Er is voldoende parkeergelegenheid. (1.750 stuks). Op zondag zijn de winkels gewoon open!

Hulst heeft ook verschillende markten. Op maandag en donderdag staat er een in de vestiging op de grote markt een week- c.q. versmarkt. Maar ook in de omliggende dorpen zijn er marktjes, zoals iedere dinsdag op Vogelwaarde van 13.00 tot 16.00 uur, iedere woensdag op Kloosterzande van 08.00 tot 12.00 uur en iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur op Sint Jansteen .

Wandelen in Hulst

Hulst heeft schitterende natuurgebieden om heerlijk doorheen te wandelen, ook voor rolstoelgebruikers. Een strandvakantie is daarom goed te combineren met een wandelvakantie. De variatie zal iedereen goed doen. Ook een wandeling rondom de stadswandeling is een aanrader. De stadswallen zijn ongeveer 3,5 km lang en geven een goed beeld van de historie van Hulst. De wallenroute is niet bewegwijzerd, maar wijst zich vanzelf. Het begin van de wandeling is vanaf Oranje Bolwerk, 4561 GA in Hulst.

Bereikbaarheid Hulst

Het openbaar vervoer in Hulst wordt verzorgd door De Lijn en Connexxion. Deze maatschappijen verzorgen verbindingen met onder andere Goes, Vlissingen, Sint-Niklaas, Breda, Terneuzen, en Antwerpen.

Per auto is Hulst te bereiken via de E34 en de Belgische N403.


Toeristen Informatie Punt Hulst

Het TIP is te vinden aan de Steenstraat 37, 4561 AR in Hulst. Hier kunt u terecht met al uw vragen over toerisme en recreatie, winkels, restaurants, historie en cultuur in de gemeente Hulst en de verkoop van toeristische producten zoals fiets- en wandelkaarten, excursies, souvenirs, en kinderspeurtochten.