Tourist Information Netherlands

Nieuwegein is een gemeente en tevens plaats in de ten zuiden van  Utrecht. In de woonplaats Nieuwegein zijn 36.673 adressen en 992 straten. De woonplaats Nieuwegein maakt deel uit van de gemeente Nieuwegein In Nieuwegein is van alles te zien en te beleven op het gebied van cultuur en kunst. Op veel plaatsen in Nieuwegein zijn kunstwerken en beelden te vinden. Zoals bij scholen, in winkelcentra en in parken. Ieder kunstwerk maakt de stad een beetje mooier. Er zijn in totaal 54 beelden. Deze beelden vormen samen het zogenoemde Buitenmuseum. Ontdek de kunstwerken en musea en neem een ook kijkje bij de kastelen en forten. In Nieuwegein staan in de oude dorpskernen Jutphaas en Vreeswijk zo’n 103 rijksmonumenten. In Jutphaas bestaan de rijksmonumenten vooral uit winkelpanden, kerken, woonhuizen, en scholen. In Vreeswijk zijn daarnaast een paar mooie sluizen aangewezen als rijksmonument. Nieuwegein heeft voor de kleine bezoekers meer dan 300 speeltuinen, trapveldjes, jeu-de-boulesbanen en andere speelvoorzieningen. Bij slecht weer kunnen zij zich uitleven bij Jumpsquare . Springen bij Jumpsquare is dé ultime combinatie van heel veel plezier hebben en toch sportief bezig zijn. Vakantie in Utrecht kan prima vanuit Nieuwegein!

Bezienswaardigheden in Nieuwegein

 • Museum Warsenhoeck
 • Museumwerf Vreeswijk
 • De Plofsluis
 • Natuurkwartier
 • De Bazuin Familiekerk
 • Fort Vreeswijk
 • Fort de Batterijen
 • Kasteel Rijnhuizen
 • Fort Jutphaas
 • DE KOM, kunstencentrum en stadstheater
 • Park Oudegein

Overnachten in Nieuwegein

Nieuwegein is een gemeente waar bezoekers die van strand en zon houden niet worden vergeten. Down Under is hiervoor de perfecte locatie locatie voor recreatie, watersport en horeca! Van een geweldig wakepark tot een indoor strand, restaurant, wavesurfer, en beachclub. Combineer een strandvakantie met de schitterden natuur in Nieuwegein en je vakantie is compleet. In Nieuwegein liggen namelijk schitterende natuurhuisjes  om te overnachten en als uitvalbasis om Nieuwegein te verkennen.

Wandelen in Nieuwegein

Nieuwegein is perfect om heerlijk te wandelen,  en het decor voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De Waterlinie was ooit een oude verdedigingslinie tussen de Biesbosch en Muiden. Tegenwoordig heeft de Hollandse Waterlinie een mooie historische bezienswaardigheid. Het is nu een prachtig gebied, waar de geschiedenis herbeleefd wordt. Wandel langs militair erfgoed zoals forten, sluizen, wielen, groepsschuilplaatsen, en waterbergingen. Combineer een wandeling in Nieuwegein eens met City Plaza of de oude dorpswijken Vreeswijk en Jutphaas. Er is in Nieuwegein meer te zien dan men zou denken.

Winkelen in Nieuwegein

Winkelen kan o.a. op het Vreeswijk, Muntplein, en Cityplaza. Op Cityplaza, het overdekte winkelcentrum van Nieuwegein is het gezellig shoppen en genieten van een hapje en drankje op één van de vele terrassen. In dit winkelcentrum zijn meer dan 150 verschillende winkels te vinden. Op vrijdagavond zijn de winkels langer open en is het koopavond in Nieuwegein.

De markten in Nieuwegein zijn verspreid door de verschillende wijken.

Dinsdag: 10:00 – 16:00 op het Muntplein.
Donderdag: 12:00 – 17:00 uur in Vreeswijk, in de Dorpsstraat.
Zaterdag: 09:00 – 17:00 uur de Citymarkt op het Stadsplein.

Op de weekmarkt zijn kraampjes te vinden met onder andere essentiële producten, bloemen, stoffen, en de lekkerste verse stroopwafels.