Tourist Information Netherlands

Lopik

Lopik is een gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente is in haar geheel gelegen in de Lopikerwaard, net buiten de Randstad. Ze grenst aan de gemeente Krimpenerwaard in het westen, Oudewater en Montfoort in het noorden, IJsselstein in het oosten, Vijfheerenlanden in het zuiden en Molenlanden in het zuidwesten. Lopik wordt van de laatste twee gemeenten gescheiden door de rivier de Lek. Naast Lopik bestaan binnen de gemeente ook de kernen Benschop, Cabauw, Jaarsveld, Lopikerkapel, Polsbroek, Polsbroekerdam, Uitweg en Willige Langerak.

Bezienswaardigheden in Lopik

In de gemeente is een aantal bezienswaardigheden en mogelijkheden tot activiteiten. Zo schept de nabijheid van de river de Lek onder meer de mogelijkheid om in de gemeente te kanoën, en in de regio zijn hier dan ook een aantal specifieke vaarroutes voor beschikbaar. Naast de mogelijkheid om gebruik te maken van een kano is de gemeente ook uitermate geschikt om te verkennen per fiets, en er zijn dan ook veel fietsroutes beschikbaarin de gemeente die u langs de meest interessante bezienswaardigheden van Lopik voeren. Naast de kano- en fietsroutes zijn er tevens een aantal wandelroutes die u ook langs het polderlandschap van Lopik voeren, inclusief boomgaarden, weiden en verscheidene boerderijen. Daarnaast is er in de gemeente ook nog het openluchtzwembad Lobeke gevestigd. Tevens zijn er nog verscheidene monumenten die men kan bezichtigen in de gemeente, varierend van boerderijen tot grensafbakeningen. Tevens zijn er een aantal kerken, waaronder de kerk in Lopikerkapel.

Fietsen en wandelen in Lopik

Lopik dankt zijn schoonheid aan het veelzijdige landschap. Fraaie uiterwaarden, besloten oeverwallen, open polderland en kilometers lange lintbebouwing wisselen elkaar af. De Middeleeuwse verkaveling is nog goed aan de zogenaamde Copenstructuur te zien.

Er zijn diverse mooie wandel- en fietsroutes zoals de “Jacobsroute”Cabauw en de “Herman de Man route” van Lopik west tot IJsselstein. De nieuwste fietsroute is de cultuurhistorische fietstocht. Deze in een gidsje beschreven route, te verkrijgen op het gemeentehuis, voert u langs ruim 30 bezienswaardigheden.

Verspreid over de gemeente liggen genummerde wandelknooppunten. Vanaf ieder knooppunt kunt u in verschillende richtingen wandelen naar een volgend knooppunt. Oranje bordjes met blauwe pijlen geven de route aan naar het volgende knooppunt.

Steek de rivier de Lek met de veerpont en neem uw fiets mee. Een ticket voor u en uw fiets kost €1,50. Vaart de veer niet? Steek dan de Lek over met de Veerdienst Schoonhoven. Volg hiervoor fietsknooppunten: 64-65-66-10.

Uitgaansleven in Lopik

Even een biertje, een wijntje of een bak koffie. Bij Café de Sjaak bent u binnen openingstijden altijd welkom. Op speciale thema-avonden is het nog gezelliger! Van wintercarnaval tot pubquiz en van klaverjastoernooi tot feestavond met muziek uit de 90s. Voor ieder wat wils en altijd gezellig

Café ‘t Plein is gelegen in het centrum van het mooie dorpje Benschop in de gemeente Lopik. Café ‘t Plein beschikt over een groot zonnig terras aan het dorpsplein. Er worden regelmatig thema-avonden en feesten georganiseerd

Zwemmen in Lopik

Langs de Lek kunt u op mooie zomerdagen heerlijk zonnebaden. Zwemmen in De Lek is niet toegestaan, maar u kunt op verschillende plaatsen volop genieten van strand, speel- en ligweides. Wie graag een duik neemt of een baantje trekt, kan in de zomermaanden terecht in openluchtzwembad Lobeke.

Op het strand van Beachclub Klein Scheveningen kan iedereen optimaal genieten van een ontspannen, tropische sfeer. Het strand is een waar paradijs met zijn palmbomen en heerlijke ligbedden.

Op de bedjes kunt u plaatsnemen zolang er plaats is, hiervoor kan niet gereserveerd worden. U dient een huurkaartje te kopen voor het gebruik van de bedjes, neemt u vast lekker plaats want hiervoor komen wij zelf bij u langs.

Toeristen Informatie Punt Lopik

In het gemeentehuis van Lopik is een VVV folderservicepost ingericht, te bezoeken tijdens kantooruren.