Tourist Information Netherlands

Leusden

Leusden is een gemeente en plaats in de Nederlandse provincie Utrecht en ligt ongeveer 3 kilometer ten zuidoosten van Amersfoort. Het westelijke deel van de gemeente ligt op de hellingen van de Utrechtse Heuvelrug, en is grotendeels bedekt met bos en heidevelden. De oostelijke delen liggen in de Gelderse Vallei en is vooral landbouwgrond. De volgende 11 plaatsen bevinden zich in de gemeente Leusden: Achterveld, Asschat, De Ruif, Den Treek, Jannendorp, Leusden, Leusden-Zuid, Musschendorp, Oud-Leusden ,Snorrenhoef en Stoutenburg.

Bezienswaardigheden in Leusden

Winkelen in Leusden

Leusden beschikt over drie winkelcentra:

  • Winkelcentrum de Biezenkamp; heeft een stadsplein met rondom winkels en appartementen, verder liggen er nog een aantal winkels, restaurants en cafés aan de Hamersveldseweg en de Zwarteweg die allebei door het centrum van Leusden lopen.
  • Winkelcentrum de Hamershof; de eerste winkels openden hun deuren in 1980, in de Hamershof bevinden zich ook verschillende eetgelegenheden. De Openbare Bibliotheek is in dit winkelcentrum gevestigd, op de 1e verdieping werd in 2010 een VVV-kantoor geopend.
  • Winkelcentrum Zuidhoek; gelegen in de nieuwbouwwijk de Tabaksteeg. In het winkelcentrum zijn vooral dagwinkels gevestigd. Naast het winkelcentrum ligt een multifunctioneel centrum met bibliotheek, restaurant, scholencomplex en kantoorruimte.

Wandelen in Leusden

In Leuden raakt u niet uitgewandeld. Er zijn zoveel mooie gebieden en bezienswaardigheden dat u tijd te kort komt.Om u niets te laten missen zijn er verschillende wandelroutes uitgezet.

Natuurgebieden in Leusden

Aan de randen van Leusden ligt een aantal landgoederen met grotere landhuizen die veelal in gebruik zijn als kantoren. Voorbeelden zijn de landgoederen Stoutenburg, Den Treek-HenschotenLeusderendLockhorst (waar zich tevens het Lockhorsterbos bevindt), De Boom en Heiligenberg.

De natuurgebieden zijn Bloeidaal, de Schammer, Leusderheide en Groot Zandbrink. Het ecoduct Treeker Wissel vervindt de Leusderheide met het landgoed Den Treek-Henschoten.

Toeristen Informatie Leusden

Het Toeristen Informatie Punt gevestigd is in de bibliotheek van Leusden aan de Hamersveldseweg 77.